Gå tilbake
+ porsjoner

Sprø quinoapizza med tacotopping

Denne supersunne, supertynne og ikke minst supergode pizzaen må du bare prøve. Med quinoa og havrebunn kan den spises hver eneste dag, og med tacotopping kommer fredagsfølelsen raskere enn du klarer å si sprø quinoapizza <3 Dette blir fire gode porsjoner.
4.50 from 2 votes
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 10 minutter
KOKETID: 20 minutter
Total tid: 30 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

Quinoapizza(er)

  • 200 g ukokt quinoa skal i blender
  • 350 g havregryn gjerne økologiske
  • 2 ts fiberhusk
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 6 dl lunkent vann

Tacotopping

  • 1 pakke vegetardeig
  • 0.5 pakke tacokrydder
  • 1 pastasaus eller annen pizzasaus
  • 1 liten boks mais
  • 1 grønn chili i skiver, eller evt syltet jalapeno
  • 250 g valgfri ost gjerne plantebasert
  • tortillachips knust i hånden
  • Topp med frisk vårløk i skiver, rømme, mer tomatsaus, chili flak eller annet du digger

Fremgangsmåte

Quinoapizza

  • Sett ovnen på 200 grader varmluft.
  • Ha quinoa og havregryn i en kraftig blender og kjør til mel. NB: det må bli til mel. Hvis du ikke har en kraftig blender, bruk ferdig havremel og gryn i samme vekt.
  • Rør sammen blandingen med resten av ingrediensene og ta frem 4 bakepapir. Deigen er nå en tykk grøt.
    Del deigen i fire og legg blandingen på hver av papirene.
    Bruk så en stor bit plastfolie til å trykke deigen flat (veldig vanskelig med hendene), og bruk gjerne en kjevle oppå for å forme pizzaene til tynne fine porsjonspizzaer på størrelse med en middagstallerken eller etter ønske.
    Bruk gjerne samme plastfolie på alle.
  • Stek så på rist eller plate i 10 minutter. Gjør klar topping i mellomtiden.

Topping

  • Bland vegetardeigen med tacokrydder i en skål. Fordel så ingrediensen i den rekkefølgen du liker. Jeg gjør følgende:
    - Pastasaus
    - Ost
    - Taco"kjøtt"
    - Mais
    - Chili
    - Tortillachips (jeg tar en neve som jeg knuser over pizzaen)
    Stek så i ca 10 minutter til.
  • Topp gjerne med frisk vårløk. Server rømme og pastasaus/salsa til og gjerne chili flak eller hot sauce. NAM:)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.