Go Back
+ servings

Grønn polkabetepizza med himmelsk artisjokkrem

5 from 1 vote
Print
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 10 minutes
Total Time: 15 minutes
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4

Ingredienser

  • 4 små frosne pizzabunner, pitabrød eller tortillalomper.

Artisjokkrem

  • 1 glass artisjokkhjerter MED lake, hell av laken i en egen beholder, du skal bruke den senere
  • 3-6 ss lake fra artisjokkhjertene
  • 1 stor boks hvite bønner skylt (230g)
  • 2 små fed hvitløk skrellet og grovhakket
  • 3 ss tahini sesampasta, står i den asiatiske hyllen
  • 3/4 ts salt
  • pepper etter smak

Topping

  • 4 never grønnkål hakket
  • 1 lime i båter
  • 1 mellomstor polkabete eller gulbete (evt tomat eller granateple)
  • chiliflak
  • evt olivenolje på toppen

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 225 grader, over og undervarme eller varmluft ca 180 grader.
  • Start så med artisjokkremen: Bland alle ingredienser godt i en foodprosessor. La den gå litt lengre enn du tror er nødvendig, så den blir helt silkemyk. Bruk en slikkepott og skrap ned på sidene underveis. Blir den for tykk, ha i mer av laken fra artisjokkene.
  • Smør så kremen over en ferdig pizzabunn, pitabrød eller tortilla. Ta en neve grønnkål per porsjon, drypp litt olje på den og masser den i hånden din i 30 sekunder så den mykner.
  • Legg så grønnkålen på toppen av kremen og stek i 5-10 minutter, avhengig av hva slags bunn du bruker og om den er frossen.
  • I mellomtiden skreller du polkabeten (eller gulbeten) og skjærer i tynne skiver.
  • Ta ut pizzaen når grønnkålen er sprø (før den blir brent) , topp med polkabeter (eller tomater), litt lime, og gjerne chili flak. Nyt:)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenesvegetar
Forhåndsbestill den nye kokeboken min i et begrenset opplag før jul! Bestill her!!