Gå tilbake
+ porsjoner

Grønn polkabetepizza med himmelsk artisjokkrem

5 from 1 vote
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 5 minutter
KOKETID: 10 minutter
Total tid: 15 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 4 små frosne pizzabunner, pitabrød eller tortillalomper.

Artisjokkrem

  • 1 glass artisjokkhjerter MED lake, hell av laken i en egen beholder, du skal bruke den senere
  • 3-6 ss lake fra artisjokkhjertene
  • 1 stor boks hvite bønner skylt (230g)
  • 2 små fed hvitløk skrellet og grovhakket
  • 3 ss tahini sesampasta, står i den asiatiske hyllen
  • 3/4 ts salt
  • pepper etter smak

Topping

  • 4 never grønnkål hakket
  • 1 lime i båter
  • 1 mellomstor polkabete eller gulbete (evt tomat eller granateple)
  • chiliflak
  • evt olivenolje på toppen

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 225 grader, over og undervarme eller varmluft ca 180 grader.
  • Start så med artisjokkremen: Bland alle ingredienser godt i en foodprosessor. La den gå litt lengre enn du tror er nødvendig, så den blir helt silkemyk. Bruk en slikkepott og skrap ned på sidene underveis. Blir den for tykk, ha i mer av laken fra artisjokkene.
  • Smør så kremen over en ferdig pizzabunn, pitabrød eller tortilla. Ta en neve grønnkål per porsjon, drypp litt olje på den og masser den i hånden din i 30 sekunder så den mykner.
  • Legg så grønnkålen på toppen av kremen og stek i 5-10 minutter, avhengig av hva slags bunn du bruker og om den er frossen.
  • I mellomtiden skreller du polkabeten (eller gulbeten) og skjærer i tynne skiver.
  • Ta ut pizzaen når grønnkålen er sprø (før den blir brent) , topp med polkabeter (eller tomater), litt lime, og gjerne chili flak. Nyt:)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.