Perfekt marengs
- 1 dl kikertlake fra en stor boks kikerter, ikke hele.
- 2 dl sukker
Annet
- 1,5 dl vispbar plantefløte, f.eks gryr, alpro eller lignende
- 1-2 ss sukker etter smak
- vaniljekrem, f.eks ferdig fra alpro gule små dessertbokser som selges i fire pakning, står i allergihyllen hos velutstyrte butikker
Topping
- bær i alle farger (jeg brukte jordbær, blåbær, bringebær og granateple)
- 1 liten neve mynteblader setter virkelig prikken over i-en
NB: Følg disse instruksjonene nøye! Se svar på vanlige spørsmål helst nederst.Sett ovnen på 100 grader over og undervarme Ha så kikertlaken i en stålbeholder eller glassbeholder som er helt ren. (Behold kikertene og lag noe godt. De kan godt oppbevares i tett beholder i noen dager i kjøleskapet). Jo mer grumsete kikertlaken er jo lettere er den å få stiv.
Bruk så en håndmikser (sånn man pisker krem med) og kjør på full guffe i ca fem minutter før du tar i sukkeret litt og litt. Når alt sukkeret er brukt opp og alt er helt stivpisket (du skal kunne vende bollen opp ned og innholdet fremdeles sitter helt fast) så er marengsen klar til steking. Med min håndmikser tar det 10 minutter på full fres.
Bruk en slikkepott og lag to jevnstore bunner på en bakepapirkledd bakeplate. Prøv å få de ca like tykke. Mine ble rundt 20 cm i diameter.
Stek så i 2 timer uten at du åpner døren. Når det har gått to timer, slå av ovnen og sett ovnsdøren på gløtt i 2 timer til så den får kjølnet og stivnet ordentlig. Sett gjerne en sleiv eller noe i ovnsåpningen.
Nå er bunnene helt ferdige, og disse kan godt lages en dag eller to før bruk. Oppbevar de i romtemperatur, gjerne i ovnen i mellomtiden.
Jeg har alltid elsket vaniljekrem i min pavlova, så jeg valgte å legge et lag med vegansk vaniljedessert i første lag, og deretter krem på toppen før masse bær og så mynte. Men her kan du gjøre akkurat som du vil:) Andre ideer er å lage langpanne med flagg av bær til 17.mai, bruke kakao i kremen for en sjokoladepavlova, ha vaniljepulver i marengsrøren, eller lage en med smak av kaffe. NB, OPPDATERING: Ikke pynt pavlovaen din før rett før servering. Da vil fuktigheten fra toppingen gjør bunnen helt bløt igjen. Tips er å piske kremen og sette den kaldt frem til servering, og også gjøre klar resten av toppingen, men sett den først sammen når du er klar til å si værsågod:)Lykke masse til, og send meg veldig gjerne bilder av dine kaker på @hannelenedahlgren på Instagram, jeg er helt sikker på at dette blir en ny storfavoritt. Hvorfor lage Pavlova på noen annen måte:)!?
Vanlige spørsmål:
Kan jeg bruke hvilke som helst kikerter?
- I utgangspunktet ja, men du vil oppleve at det er forskjell. Det er fint å tenke på at du kjøper noen med minst mulig saltinnhold, du vil helst ikke kjenne saltet i marengsen. Jeg har brukt Änglamark sine kikerter til dette (obs: Jeg har et samarbeid med de, så naturlig nok har jeg de varene hjemme, men denne posten er ikke betalt av de). De fungerte helt utmerket og det var ingen saltsmak.
I min vanlige marengsbunn har jeg i eddik, kan jeg bruke det?
- Jeg har prøvd oppskrifter både med og uten, og har best erfaring uten eddik.
Kan jeg ha i vaniljepulver?
Kan jeg bruke Maizenna i?
- Ja, det kan du, men det beste ville nok være å få tak i Cream of tartar (Kaliumhydrogentartrat) som ekstra stabilisator. Maizenna har ikke så stor effekt.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.