Gå tilbake
+ porsjoner

Sjokoladepudding for store og små

5 from 4 votes
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 10 minutter
Hviletid: 2 timer
Total tid: 2 timer 10 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 6
Legg i handlelisten

Ingredienser

Sjokoladepudding

  • 150 g mørk sjokolade
  • 350 g silketofu det er den pakken som står i romtemperatur i hyllen med sushi og andre asiatiske varer i butikken.
  • 0.75-1 dl lønnesirup etter smak eller annen flytende søtning
  • 0.33 ts salt
  • 1 ts vaniljepulver (valgfritt)
  • en skvis lime (valgfritt)

Topping

  • Vaniljesaus min favoritt er av havre fra Oatly
  • Frisk frukt eller bær
  • Mynte
  • Riv gjerne sjokolade på toppen, eller ha pisket krem (havrebasert eller soyabasert)

Fremgangsmåte

  • Smelt sjokoladen forsiktig i et vannbad eller i mikrobølgeovn på lav temperatur og rører underveis. La kjøle seg litt før du blander med resten.
  • Kjør så alle ingredienser sammen med en stavmikser og smak til med salt, lime og lønnesirup. Smak gjerne sammen med vaniljesausen for å sjekke at det ikke blir for søtt.
  • Ha i passende beholdere og sett kaldt i minst 2 timer, om du klarer å vente.
  • Topp så med vaniljesaus og bær, og gjerne frisk mynte på toppen.

Merknader

Lag i forveien:
Kan fint lages et par dager før, dekk i så fall over med en plastfolie eller lignende.
Barnevennlig: Bruk gjerne mindre av den mørke sjokoladen for en svakere sjokoladesmak, eller bruk en sjokolade ditt barn liker.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.