Go Back
+ servings

Kantarellrisotto med linser

5 from 1 vote
Print
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 30 minutes
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4

Ingredienser

  • 1 liter vann
  • 1,5 ss grønnsaksfond
  • 1 ss plantebasert smør til steking
  • 1 løk hakket
  • 3 hvitløk finhakket eller revet
  • 300 g fryst kantarell
  • 2 dl risottoris
  • 1 dl hvitvin hvis du har, kan sløyfes men smak til med mer syre (sitron, hvitvinseddik etc)
  • 2 ss tamari, eller soyasaus bruk tamari for glutenfritt
  • 1 liten boks mais (valgfritt)
  • 1 stor boks grønne linser
  • 1 neve cashewnøtter hakket
  • 2 never spinat grovhakket
  • 1/2 ts salt
  • ½ sitron
  • 1 ss plantebasert smør til slutt
  • pepper etter smak

Topping:

  • chiliflak
  • stekte kantareller
  • friske urter

Fremgangsmåte

  • Start med å sette vannet til koking med fonden, når det er varmt la det bare stå på medium høy varme.
  • Varm smøret i en vid kjele eller panne med høye kanter. Stek så løk og hvitløk blankt.
  • Tilsett så den fryste kantarellen og stek til den er helt tint og litt tørrere. Hvis du vil ha noen kantereller som topping til slutt kan du ta ut noen fine sopp nå og spare til senere.
  • Ha så i ris og vin og rør til alt er fordampet.
  • Nå begynner selve risottorøringen:
    Ha i en og en stor sleiv med kraften (vannet med fond) og rør ofte. Ha i ny kraft når det er ganske tørt i kjelen. Poenget med risotto er at risen skal koke i vannet, og trekke inn smaken fra kraften i riskornene samtidig som stivelsen og røringen gjør risottoen kremete.
    Når du begynner å nærme seg slutt på kraften kan du smake på risen og se om den begynner å bli klar. Når du bare såvidt har litt tyggemotstand igjen i risen kan du ha i resten av ingrediensene. Rør godt og smak til med salt, pepper og sitron.
  • Server rykende varmt og nyt en deilig varmende rett med masse soppsmak og ikke minst mye næring.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenesvegetar
Forhåndsbestill den nye kokeboken min i et begrenset opplag før jul! Bestill her!!