Go Back
+ servings

Tikka masala med kikerter og tofu

5 from 4 votes
Print
Total Time: 1 hour
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 3

Ingredienser

Krydderblanding

  • 1 ss garam masala
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts salt
  • ½ ts kajennepepper
  • ½ ts gurkemeie
  • nykvernet sort pepper

Gryte

  • 250 g fast tofu ikke silketofu
  • 2 ss stekeolje f.eks. kokosolje
  • 1 gul løk finhakket
  • 4 hvitløksfedd finhakket
  • 2 ts ingefær finhakket
  • ½–1 jalapeño (etter smak) finhakket
  • 2–3 ss tomatpuré
  • 350 g cherrytomater delt i 4
  • 1 ss smør
  • 330 ml kokosmelk ikke lettvariant
  • 1 stor boks hermetiske kikerter ikke hell av laken (330 gram med lake)
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss sukker valgfritt
  • 1–2 ss nypresset sitronsaft
  • salt og pepper

Servering

  • frisk koriander
  • raitamiks* + yoghurt
  • basmatiris
  • nan

Fremgangsmåte

  • Press tofuen tørrere med kjøkkenpapir, og del den i små firkanter. La den ligge ferdigkuttet under press med papir rundt til du skal ha den i gryten.
  • Bland sammen krydder i en skål, og gjør klar resten av ingrediensene.
  • Varm oljen i en stor kjele. Stek løken blank i 2–3 minutter på medium sterk varme, og tilsett så hvitløk, ingefær og jalapeño (velg mengde etter smak), og la det steke med under omrøring i om lag et minutt.
  • Tilsett så krydderblandingen, og stek videre under omrøring i et minutt.
  • Ha i tomatpuré, og stek i ytterligere et minutt.
  • Tilsett cherrytomater og stek i ca. 3 minutter til de begynner å bli tørre. Rør ofte.
  • Ha i smør, rør det godt inn og tilsett tofu, kokosmelk, kikerter, hvitvinseddik og sukker. (Om tomatene dine er veldig søte, kan du sløyfe sukkeret.)
  • Kok opp, og senk varmen til putrenivå, la stå i ca. 20 minutter. Rør av og til.
  • Gjør klar tilbehøret til servering mens gryten putrer.
  • Smak til med sitron, salt og pepper når gryten er ferdig.
  • Topp med frisk koriander, og server med raita, nanbrød og ris.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenesvegetar
Forhåndsbestill den nye kokeboken min i et begrenset opplag før jul! Bestill her!!