Gjør klar alle ingrediensene. Kutt soppen i mellomstore biter. Del chunksene i to om du vil.
I en stor kjele: Varm 2 ss olje og stek soppen til den nesten er brun, tilsett deretter chunks og stek alt til soppen er brun.
I en annen stor kjele: Stek løken på medium varme i 2 ss olje til den er blank.
Tilsett deretter selleristenger og gulrøtter i løkblandingen og stek videre i om lag 5 minutter. Bland inn soppblandingen når den er ferdig brunet. (Hvis det blir tørt i pannen mens du steker, tilsetter du 1 dl vann.)
Ha så i tomatpuré, buljongterning, rødvin, rosmarin, timian og balsamicoeddik. (Og Liquid smoke og laurbærblad om du har det) La koke i om lag 20-30 minutter på medium varme til gulrøttene ikke er harde lenger. (Men pass på at de ikke blir for myke, tiden er avhengig av størrelsen på bitene.)
Smak til med salt og pepper.
Når tykkelsen er som du vil ha den, kan du tilsette grønnkål og la den koke inn.
Ta ut laurbærbladene om du har hatt med det.
Smak til med salt og pepper og pynt med bladpersille, eller annen urt som for eksempel timian eller rosmarin.
Server med ønsket tilbehør. Min favoritt er sellerirotmos og tyttebærsyltetøy.