Go Back
+ servings

Vegetarbolognese med supersøte tomater - fra En skikkelig digg kokebok 1

Denne herlige pastaretten er det mange barnefamilier som har blitt overrasket over at barna likte like godt som foreldrene.
Dette er min manns signaturpasta, og gir masse smak, masse næring og likevel kosefølelse. Topp med det du ønsker og krydre den opp eller ned etter ønske.
5 from 2 votes
Print
Total Time: 40 minutes
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4

Ingredienser

  • 20–25 cherrytomater delt i to
  • stekeolje f.eks. rapsolje

Rød pesto

  • 6 ss soltørkede tomater i olje på glass grovhakket
  • 10–12 basilikumblader
  • 2 never valnøtter
  • 1 ss olivenolje

Grønnsakmiks

  • 3 ss olivenolje
  • 1 rødløk finhakket
  • 2 gulrøtter delt i veldig små terninger
  • 3 stenger stangselleri delt i veldig små terninger
  • 3–5 hvitløksfedd finhakket eller revet
  • 1 dl grovhakkede hermetiske tomater
  • 1 ts tørket basilikum
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 boks røde linser 175 g eller 230 g skylt
  • 2 dl vann
  • salt og pepper

Annet

  • 400 g spagetti
  • frisk basilikum til å strø over
  • rømme, cashewkrem eller plantebasert yoghurt valgfritt
  • chiliflak valgfritt

Fremgangsmåte

  • Begynn med å dele tomatene i to. Smør litt olje utover et bakepapir på et stekebrett, og fordel tomatene utover brettet med kuttsiden opp. Har du god tid, steker du tomatene ved 100 °C i 2–4 timer, hvis ikke, ved 230 °C i 15–20 minutter. Målet er at de skal bli litt godt stekt og tørket, uten at de blir svidd.
  • Fortsett med pestoen. Bruk en foodprosessor eller stavmikser til å blande soltørket tomat, olivenolje, valnøtter og basilikum godt sammen til en tykk, rød saus. Sett til side.
  • Fortsett så med grønnsakmiksen. Ha 3 ss olivenolje i en stor gryte eller kjele, og varm opp på medium varme. Stek rødløken i et par minutter, og ha så i gulrøtter og selleri og la steke til alt er mykt. Tilsett hvitløk, rør til alt er godt blandet og aromaene siver ut i rommet.
  • Bland så inn pestoblandingen og resten ingrediensene til grønnsakmiksen.
  • La gryten få et oppkok, og senk så varmen til putrenivå i ca. 15 minutter til den har fått en kremet konsistens.
  • Kok opp pastaen mens du venter.
  • Når bolognesen har fått ønsket konsistens, blandes de ferdige tomatene inn i gryten.
  • Smak til med salt, pepper og eventuelt sukker hvis tomatene ikke er så søte, og server med spaghetti eller annen pasta. Topp gjerne med frisk basilikum, chiliflak og server med rømme eller lignende om du vil.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenesvegetar
Forhåndsbestill den nye kokeboken min i et begrenset opplag før jul! Bestill her!!