Gå tilbake
+ porsjoner

Rask gnocchiform med brokkoli, ost og pesto

Denne digge raske oppskriften gir omtrent 3 av 5 om dagen i ett måltid, er veldig barnevennlig og ikke minst billig. Alt du trenger å gjøre er å kjøpe ferdige gnocchi, kutte noen buketter brokkoli, litt gulrot og så er det ikke mye jobb igjen før alt går i ovnen for en rask gratinering. Verre var det ikke å få digg hverdagsmat på bordet, med masse grønt og mye næring.
4.73 from 18 votes
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 10 minutter
KOKETID: 20 minutter
Total tid: 30 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 1 ts salt
  • 1 brokkoli i medium store buketter
  • 2 medium store gulrøtter i tynne skiver
  • 1 pose fersk potetgnocchi 500 g
  • 1 boks hvite bønner 175-230 g, skylt
  • 800 g tomatsaus med smak gjerne chili eller basilikum
  • 3 ½ dl revet ost ca. 200 g, gjerne plantebasert
  • salt og pepper
  • kajennepepper etter smak
  • frisk basilikum

Tilbehør (valgfritt)

  • en frisk salat
  • godt brød

Pesto (Bruk eventuelt ferdigkjøpt om du ikke har lyst til å lage egen)

  • 5 dl basilikumblad ca 1 stor potte
  • 1 dl pinjekjerner ca 50g
  • 1 dl næringsgjær ca 30-40g
  • 2 hvitløksfedd revet eller grovhakket
  • 1 dl olivenolje
  • 1/4 ts salt
  • pepper etter smak

Fremgangsmåte

Gnocchiform

  • Sett ovnen på 225 °C og sett tomatsausen til varming, så går det enda raskere i ovnen etterpå. Kok opp en stor kjele med vann og salt. Lag pestoen om du ikke har kjøpt ferdig. (Anbefaler den under, tar under fem minutter)
  • Ha brokkoli og gulrøtter i det kokende vannet i 2 minutter, tilsett så gnocchiene og la koke i 3 minutter, til gnocchiene flyter opp. Hell av vannet i et dørslag, og legg innholdet tilbake i kjelen igjen.
  • Rør inn tomatsaus, bønner, en tredjedel av osten og smak til med salt, pepper og kajennepepper.
  • Hell så innholdet i en ildfast form, topp med resten av osten, og fordel noen klatter med pesto rundt i formen. (Pestoen er valgfri, se an publikum, eller server ved bordet.)
  • Stek i ca. 10 minutter høyt i ovnen til osten er boblende og gyllen. Pynt med frisk basilikum og eventuelt mer pesto om du vil.

Pesto

  • Bruk helst en foodprosessor, eventuelt en god stavmikser: Kjør basilikum, pinjekjerner, hvitløk og næringsgjær til en finkornet masse. Ha så olivenolje i et desilitermål eller noe annet du kan helle fra, og hell i litt etter litt i en tynn stråle mens du lar foodprosessoren eller stavmikseren gå. På denne måten unngår du at sausen skiller seg. Smak til med salt og pepper. I en lufttett boks holder pesto seg i 5–7 dager i kjøleskapet, og ca. 4 måneder i fryseboksen.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.