Sett ovnen på 225 °C og sett tomatsausen til varming, så går det enda raskere i ovnen etterpå. Kok opp en stor kjele med vann og salt. Lag pestoen om du ikke har kjøpt ferdig. (Anbefaler den under, tar under fem minutter)
Ha brokkoli og gulrøtter i det kokende vannet i 2 minutter, tilsett så gnocchiene og la koke i 3 minutter, til gnocchiene flyter opp. Hell av vannet i et dørslag, og legg innholdet tilbake i kjelen igjen.
Rør inn tomatsaus, bønner, en tredjedel av osten og smak til med salt, pepper og kajennepepper.
Hell så innholdet i en ildfast form, topp med resten av osten, og fordel noen klatter med pesto rundt i formen. (Pestoen er valgfri, se an publikum, eller server ved bordet.)
Stek i ca. 10 minutter høyt i ovnen til osten er boblende og gyllen. Pynt med frisk basilikum og eventuelt mer pesto om du vil.