Go Back
+ servings

One pot-pasta à la Mexico - fra En skikkelig digg kokebok 2

Dette er min manns nye hverdagsfavoritt, og vi har nesten alltid disse ingrediensene hjemme.
Dersom noen rundt bordet ikke liker bønner, prøv å ta ut deres porsjon først og tilsett bønner etterpå om du ikke vil sløyfe de.
Oppskriften er hentet fra min andre bok "En skikkelig digg kokebok 2" som er utviklet ved hjelp av 300 testfamilier og alle 99 retter har fått minst terningkast 5 fra de:)
No ratings yet
Print
Total Time: 20 minutes
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4

Ingredienser

  • 1 ss stekeolje
  • 1 gul løk hakket
  • 3 fedd hvitløk hakket
  • 2 gulrøtter i små terninger
  • 1 pk vegetardeig (plantebasert kjøttdeig) 300–350 g* sjekk hannelene.no/favoritter for mine favorittmerker
  • 400 g hakkede hermetiske tomater
  • 1 grønnsaksbuljongterning el. 1 ss fond
  • 5 dl vann
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts kyllingkrydder (ikke kylling i kyllingkrydder;))
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 0.5-1 ts chiliflak
  • 250 g pasta gjerne fusilli el. makaroni
  • ½ ts salt
  • litt pepper
  • 1 stor boks mais skylt (300–350 g)
  • 1 stor boks sorte bønner skylt (230 g)

Toppingforslag

  • 2 vårløk i skiver
  • yoghurt el. rømme gjerne plantebasert
  • frisk chili i skiver
  • guacamole
  • tortillachips
  • syltet rødløk

Fremgangsmåte

  • Varm oljen i en stekepanne, og stek løk, hvitløk og gulrøtter i 3 minutter.
  • Tilsett resten av ingrediensene utenom mais og bønner.
  • La det koke opp, og reduser varmen slik at det får stå og småkoke i cirka 8 minutter eller til pastaen er kokt, men fortsatt har litt tyggemotstand. Rør underveis, og spe eventuelt på med mer vann hvis det koker tørt.
  • Tilsett mais og bønner, og smak eventuelt til med krydder.
  • Dryss frisk vårløk på toppen, og server gjerne med rømme til og knuste tortillachips.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenesvegetar
Forhåndsbestill den nye kokeboken min i et begrenset opplag før jul! Bestill her!!