Gå tilbake
+ porsjoner

Gul linsegryte

Digg linsegryte med en fantastisk farge! Denne linsegryten har til og med klart å hevde seg med den populære røde linsegryten fra En skikkelig digg kokebok 1. Gul linsegryte har masse smak, er næringsrik og enkel å lage!
5 from 8 votes
Skrive ut
Total tid: 20 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 2 rause porsjoner
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 2 ss stekeolje gjerne kokosolje
  • 1 tommelstor bit ingefær revet
  • 1 gul løk finhakket
  • 3 hvitløksfedd finhakket el. revet
  • 3–5 ts grønn thai currypaste smak til
  • 5 dl kokosmelk fet type
  • 1 ts malt gurkemeie
  • 1 ts malt karri
  • pepper etter smak
  • 1 pakke grønne linser skylt (175-230 g)
  • 1 ss tamari el. soyasaus, men husk at soyasaus er saltere
  • ½ ss lønnesirup el. litt sukker
  • 1 sitron kun saften
  • noen never frisk spinat valgfritt

Tilbehørforslag

  • frisk koriander
  • frisk chili
  • limebåter
  • ris, quinoa el. naan
  • hakkede cashewnøtter
  • korianderdressing se under

Korianderdressing (valgfritt)

  • 1 stor potte frisk koriander med stilker
  • 1 hvitløksfedd hakket
  • 1 ss rødvinseddik el. 1/2 lime
  • 4 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte

  • Dersom du skal ha ris, quinoa eller annet tilbehør som krever litt tilberedningstid, lag det først.
  • Varm oljen i en middels stor kjele, og ha i ingefær, løk og hvitløk. La det frese i 2–3 minutter, før du tilsetter currypaste og rører godt. Husk at det er stor forskjell på styrkegraden på de ulike currypastene, så smak deg frem. La det frese i ytterligere et par minutter, til det lukter godt.
  • Ha i resten av ingrediensene, utenom eventuelt spinat, og kok opp. La det putre i minst 5 minutter, men gjerne lenger om du har tid. Rør innimellom.
  • Korianderdressing: Stavmiks alle ingredienser sammen til en jevn saus.
  • Rør inn spinat i gryten rett før servering, og server linsegryten med ønsket tilbehør.

Merknader

Porsjonen holder til 2-3 litt avhengig av hvor mye tilbehør du har til, men bare doble eller lag trippel porsjon, for denne er god i mange dager. Denne er super å varme opp flere dager på rad, og kan også fryses i porsjonsstørrelser. Vil du være mer kreativ, kan du bruke den som pastasaus eller fylle tortillalefser og lage en slags indisk enchiladas. 
Oppvarming av spinat: Noen er redde for å varme opp igjen spinat. Det er visst en seiglivet myte, og nå har selv EUs matorgan fjernet advarselen mot å varme opp spinat for andre gang fra sine anbefalinger. Det holder for meg.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.