chilimajones, bland f.eks coop vegetardag majones med litt sriracha
syltet ingefær eller syltet rødløk
sesamfrø
Sprø tofu
350–400gfast tofu* (valgfritt)
2ssmaisenna
1 ts olje
stekeolje, gjerne solsikkeolje
Marinade
4sstamari
2ssriseddik
2sslønnesirup
1sssesamolje
1sssriracha
1/2lime, kun saften
Chilimajones
1dlmajones, gjerne plantebasert
1-2tssriracha
1lime, kun saften
Fremgangsmåte
Skyll risen godt under rennende vann så du får ut noe av stivelsen i risen.Ha ris og kaldt vann i en kjele, kok opp og senk så temperaturen til det såvidt bobler. La stå med lokk i 10 minutter. Når den er ferdig slå av varmen og rør inn eddik og sukker. La stå og kjøle seg mens du lager resten.
Kutt alle grønnsaker ferdig, og bland marinaden sammen i en egen skål.
Press tofuen (hvis du bruker tofu*) litt tørrere med kjøkkenpapir, og skjær den i ønskede biter. Bland maisenna og salt i en skål, og vend tofuen i blandingen.
Varm oljen i en stekepanne – den skal dekke bunnen i pannen – og stek tofuen i cirka 10 minutter, til den er sprø og fin på alle sider. Like før servering heller du marinaden over bitene . Du kan også servere marinaden som en saus ved siden av.
Ha majones, sriracha og limesaft i en liten bolle, rør sammen.
Server sushirisen sammen med tofu, grønnsaker og chilimajones.
Merknader
* Protein: Bytt gjerne ut tofu med plantebaserte "kylling"biter eller edamamebønner. Hvis du bruker plantebaserte biter, steker du dem sprø i litt olje før du tilsetter marinaden.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.