Gå tilbake
+ porsjoner

Sprø thaiburger - fra En skikkelig digg kokebok 2

I 2020 var jeg i Tønsberg og fikk servert en skikkelig digg vegetarburger med asiatisk preg, som jeg måtte prøve å gjenskape. Det ble supersuksess og applaus rundt bordet! Denne burgeren kan jeg godt spise flere dager i uken, for dette er en perfekt blanding av alt som er digg.
4.84 from 6 votes
Skrive ut
Total tid: 30 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 10 burgere
Legg i handlelisten

Ingredienser

Thaiburger

  • 2 dl quinoa
  • 1 ss grønnsaksbuljong el. -fond
  • 4 dl vann
  • 1 blomkål
  • 5 dl havregryn
  • ½–1 ts salt
  • ¼–½ chili finhakket
  • 1 tommelstor bit frisk ingefær revet
  • ½-1 potte frisk koriander grovhakket
  • pepper etter smak
  • stekeolje el. smør
  • 4 ss hoisinsaus* se under for hjemmelaget variant
  • 50–100 g panko- el. brødsmuler
  • stekeolje

Anbefalt tilbehør

  • 2 ss ketsjup og ½ ss sriracha blandes sammen
  • syltet rødløk eller syltet gulrot
  • agurk skåret i skiver med ostehøvel
  • burgerbrød pitabrød el. potetbåter
  • coleslaw

*Hoisinsaus (ikke så søt som ferdigkjøpt, og glutenfri)

  • 4 ss tamari eller soyasaus om gluten ikke er et problem
  • 2 ss peanøttsmør
  • 2 ss lønnesirup
  • 2 ts riseddik el. eplecidereddik
  • 2 ts sesamolje
  • 1–2 fedd hvitløk revet
  • 1–2 ts sriracha
  • en klype pepper
  • ev. 1 ts misopaste valgfritt

Fremgangsmåte

  • Ha quinoa, buljong og vann i en kjele. La småkoke i ca 15 minutter, til vannet har dampet bort.
  • Skjær blomkålen i biter (ikke så nøye, den skal moses), og kok dem i ca. 5 minutter til de er møre. Ikke kok for lenge, for da blir det for mye vann i burgerne. Hell av kokevannet.
  • Forvarm ovnen til 225 ºC, over- og undervarme
  • Lag hoisinsausen. Ha alle ingrediensene i en skål, og bland godt. Sett til side.
  • Bland quinoa og blomkål med resten av ingrediensene utenom panko, og kjør til en jevn og smidig farse med en stavmikser eller foodprosessor (kun 4 ss hoisinsaus). Husk at buljong har ulikt salt- og krydderinnhold, så smak til farsen med krydder og salt.
  • Form burgere med hendene. Farsen er ganske løs, men det skal gå med litt tålmodighet. Er den for løs for at de sitter sammen kan du røre inn litt mer havregryn.
  • Ha pankosmulene i en skål, og vend burgerne i smulene slik at de blir dekket på utsiden.
  • Dekk bunnen av en stekepanne med olje, og stek burgerne på høy varme til de er sprø og fine på utsiden. Flytt de ferdige burgerne over på et stekebrett, og når alle er ferdige, setter du dem 20 minutter i ovnen, til de er gjennomstekte. PS: Bruk to panner, så går det raskere.
  • I mellomtiden gjør du klar ønsket tilbehør.
    Server, og nyt:)

Merknader

Disse er perfekte å fryse, varm gjerne opp i ovnen igjen og la de få et par minutter i pannen med olje for å få den sprø utsiden.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.