Gå tilbake
+ porsjoner

Aubergine Supreme - fra En skikkelig digg kokebok 2

Muhammara – er en syrisk dipp med grillet paprika og valnøtter, og er en smaksbombe jeg gjerne kan spise med skje. Her har jeg mikset inn hvite bønner og stekt noen deilige grønnsaker i ovnen. Retten er perfekt som grillrett, men den lages stort sett i vanlig ovn hjemme hos oss. Det er ikke mange retter jeg lager kun til meg selv, som inneholder så mange ingredienser, men denne får jeg plutselig lyst på til lunsj på hjemmekontoret både titt og ofte, så den er en favoritt. Navnet på retten ble til etter en navnkonkurranse på Instagram, så tusen takk til Maren Hallstrøm for vinnerforslaget.
5 from 3 votes
Skrive ut
Total tid: 30 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 2 små rødløk skåret i 8 båter
  • 1 stor aubergine i ½ cm tykke skiver
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper etter smak
  • 4 små ferdige pizzabunner pitabrød eller tortillalefser

Muhammara

  • 1 glass grillet rød paprika 290 g
  • 1 stor boks hvite bønner skylt (230 g)
  • 2 never valnøtter
  • 1 ts grønnsaksbuljongpulver el. fond
  • saften av ½ sitron
  • ½–1 ts chiliflak
  • 1 ts lønnesirup
  • ½ ts salt
  • pepper etter smak

Myntedressing

  • dl yoghurt gjerne plantebasert kokosyoghurt
  • 1 håndfull friske mynteblader
  • saften av ½ sitron
  • 1/4-1/2 ts salt
  • pepper etter smak

Toppingforslag

  • granateplekjerner eller skiver av reddik
  • spirer ruccola, spinat eller grønnkål

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 ºC, varmluft.
  • Ha rødløk, aubergine og olivenolje i en ildfast form, og bland. Dryss over godt med salt og pepper. Sett formen 15–20 minutter i ovnen.
  • I mellomtiden lager du muhammaraen. Hell av oljen fra paprikaen – behold gjerne hvitløksfeddet om det er med i varianten du har kjøpt. Ha alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor, eller bruk en stavmikser. Kjør til du er fornøyd med konsistensen – jeg liker at dippen er veldig smooth. Smak gjerne til med mer krydder.
  • Når grønnsakene er stekt: Fordel et godt lag med muhammara på pizzabunnene, topp med de forstekte grønnsakene og stek i 10 minutter avhengig av bunntype. Dersom du skal bruke grønnsaker og dipp som fyll i tortillalefse eller grilltilbehør, la grønnsakene stå cirka 10 minutter lenger i ovnen.
  • I mellomtiden lager du myntedressingen. Ha alle ingrediensene i en skål, og rør sammen. Dressingen blir søt eller syrlig avhengig av hvilken yoghurt du bruker, så smak eventuelt til med mer krydder og sitron eller lime. Jeg liker at dippen er frisk og har mye myntesmak.
  • Topp med noe friskt som granateplekjerner eller skiver av reddik, myntedressing og gjerne noe grønt.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.