Forvarm ovnen til 180 ºC, varmluft.
Ha rødløk, aubergine og olivenolje i en ildfast form, og bland. Dryss over godt med salt og pepper. Sett formen 15–20 minutter i ovnen.
I mellomtiden lager du muhammaraen. Hell av oljen fra paprikaen – behold gjerne hvitløksfeddet om det er med i varianten du har kjøpt. Ha alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor, eller bruk en stavmikser. Kjør til du er fornøyd med konsistensen – jeg liker at dippen er veldig smooth. Smak gjerne til med mer krydder.
Når grønnsakene er stekt: Fordel et godt lag med muhammara på pizzabunnene, topp med de forstekte grønnsakene og stek i 10 minutter avhengig av bunntype. Dersom du skal bruke grønnsaker og dipp som fyll i tortillalefse eller grilltilbehør, la grønnsakene stå cirka 10 minutter lenger i ovnen.
I mellomtiden lager du myntedressingen. Ha alle ingrediensene i en skål, og rør sammen. Dressingen blir søt eller syrlig avhengig av hvilken yoghurt du bruker, så smak eventuelt til med mer krydder og sitron eller lime. Jeg liker at dippen er frisk og har mye myntesmak.
Topp med noe friskt som granateplekjerner eller skiver av reddik, myntedressing og gjerne noe grønt.