Gå tilbake
+ porsjoner

Nicecream - Iskrem av banan - fra En skikkelig digg kokebok 2

Jeg ble veldig overrasket da jeg først skjønte at man kan lage nydelig, deilig iskrem av frosne bananer – med en helt latterlig god konsistens. I Norge kaster vi 60 000 brune bananer hver eneste dag? Er ikke det sinnsykt? De fleste som kastes, er de single bananene, de som ikke sitter på klasen fordi en av oss bare skulle ha med oss fire hjem. Derfor blir den stakkars single bananen ofte liggende igjen i hyllen, og til slutt kastes den om ingen kjøper den. Fra nå av håper jeg at du er med og redder de single bananene.
Da kan du nemlig lage Nicecream! Det er ingenting mine barn blir mer glad for at jeg lager til kvelds. Her får du mange forslag på smakstilsetninger, men prøv deg frem selv, slik at du finner din egen yndlingsis. Min favoritt er å ha både daddelkaramell og lakrispulver i samme blanding, men jeg er jo både vill og gal. Begynn med baseoppskriften, og tilsett det du ønsker.
4.72 from 7 votes
Skrive ut
Total tid: 3 timer 10 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 2
Legg i handlelisten

Ingredienser

Baseoppskrift

  • 2 store modne bananer skåret i ½ cm tykke skiver, lagt i fryseren i 3 timer
  • ½ ss lønnesirup
  • ½-¼ dl havremelk
  • en klype salt

Smakstilsetning

  • NØTTEIS: 1/2 ss nøttesmør 1/2 ts malt kanel 1/2 ts vaniljepulver
  • MANDELCRUNCH: 1/2 ss mandelsmør 1/2 ts vaniljepulver el. vaniljeessens 2 hakkede dadler (røres i til slutt)
  • LAKRIS-IS: 1 ts lakrispulver
  • VANILJEIS: 1/2 ts vaniljepulver el.vaniljeessens
  • GRØNN MATCHA IS: 2 ts matchapulver, 1 liten neve pistasjnøtter, hakkede
  • BÆR-IS: 2 dl frosne bær etter ønske
  • NØTTE- OG SJOKOIS: 1/2 ss nøttesmør, 1 ss kakaopulver
  • DADDELKARAMELL – alt kjøres i blender først: 3 dadler, uten steiner, gjerne bløtlagt i varmt vann +1/2 ts salt + 1 dl havremelk
  • KAFFE-IS: 1 ts pulverkaffe + 1/4 ts vaniljepulver

Fremgangsmåte

  • Frys bananskivene i minst 3 timer, eller om du gjør som meg: Del alltid opp brune bananer og legg porsjonsvis i fryseren så du alltid kan lage bananis:) TIPS: Mitt triks er å fryse skivene ganske flatt i en pose eller beholder, så det ikke blir til en stor klump med frosne skiver. Da blir det mye lettere å lage is av dem. En god neve frosne skiver tilsvarer én banan.
  • Ta bananen ut av fryseren cirka 10 minutter før du skal lage isen, så blir den lettere å mikse.
  • Fyll en god blender eller foodprosessor med bananer og ingrediensene til grunnoppskriften, men start med halvparten av væsken og fyll forsiktig på etterhvert.
  • Kjør maskinen på lav hastighet til en jevn og smidig krem. Skrap ned fra sidene underveis. Tilsett ønsket smakstilsetning, bland godt.
  • Nyt med én gang, eller sett den 2–3 timer i fryseren. La den i så fall stå i romtemperatur i 20 minutter før du forsyner deg – da er det lettere å lage kuler.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.