Gå tilbake
+ porsjoner

Grønn one-pot-pasta med brokkoli - fra En skikkelig digg kokebok 1

En skikkelig smaksrik rett som det er mange som har på menyen hver eneste uke. Ha gjerne i flere grønnsaker du er glad i, bare behold forholdet mellom væske og pasta så den rekker å bli ferdig.
5 from 1 vote
Skrive ut
Total tid: 20 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 3
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 1 liter vann
  • 2 grønnsakbuljongterninger eller 2 ss grønnsaksfond/pulver
  • 300 g pasta f.eks. penne, gjerne fullkorn
  • 1 brokkoli i medium store buketter
  • 1 bunt asparges, i 2–3 cm lange biter Valgfritt
  • 1 gul løk hakket
  • 4–5 hvitløksfedd finhakket eller revet
  • ½ ts chiliflak smak til
  • 1 ts salt
  • litt nykvernet pepper
  • 1 ss olivenolje
  • 200 g aromasopp i skiver
  • ½–1 dl kokosmelk eller kremfløte
  • 50 g revet ost ca. 1 ½ dl, gjerne plantebasert
  • 1 neve hakket frisk bladpersille eller basilikum valgfritt
  • nypresset sitronsaft etter smak
  • smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Bruk en stor kjele. Ha i alle ingrediensene til og med sopp fra ingredienslisten, bland og kok opp.
  • La koke i 10 minutter, rør ofte. Det vil kanskje virke som at det er for lite væske, men bare stol på oppskriften:)
  • Tilsett så kokosmelk, ost og urter og la koke i 3 minutter til. (Hvis det blir tomt for væske før pastaen er klar, tilsetter du 1/2 dl vann.)
  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og server rykende varm.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.