
RAMSLØK – 3 OPPSKRIFTER OG PLUKKEGUIDE
Ramsløk er nå i sesong, og jeg har endelig kommet meg til et sted og plukket det selv. (I fjor plukket jeg det i butikken, nå var det på tide å bli litt møkkete på fingerne selv)
Under finner du en video av hvordan jeg fant ramsløk, hva du må se etter, samt tre (nesten fire) oppskrifter jeg laget samme dag.


Ramsløksalt
Les mer
Ramsløksmør
Hvis du har laget min Ramsløkpesto så rører du sammen ramsløksmør på ett minutt. Det er helt latterlig godt på alt fra brød, pasta og bakt potet. Porsjonen her er ganske liten, men lag den først, det tar jo bare et par minutter å lage fire ganger så mye.
Les merFlere digge oppskrifter
Follow
NY storfavoritt: Fiestaform! Lagre 💾
Topp tre oppskrifter fra En skikkelig digg kokebok 3 hvis du spør mannen min, dette lager han minst annenhver uke nå🫶
Oppskriften er basert på suksessen min fra En skikkelig digg kokebok 2, nemlig Blomkåltaco, men laget om til en digg form-rett som også kan spises i skjell, lomper eller salatblader🤩
Supertips fra @vegetarentusiastenjenny er å lage denne i tredobbel porsjon i langpanne til mange👪👩👩👦👦👩👧👧🫄💃
Ps: klimaavtrykket av denne er kun 0,2 kg per porsjon! For deg som har fulgt med i story i dag er det altså 10 ganger mindre enn en rosebukett fra nederland og hele 160 ganger mindre enn en blomsterbukett fra Kenya fra en helt vanlig norsk blomsterbukett. Vil du ha flere slike random sammenligninger? Si fra i kommentarfeltet🥰
Dette trenger du til 4 🌟
1 blomkål, i små buketter
3 ss olje, oliven el. kokos
1 ts spisskummen
1 ts karri
2 ts kyllingkrydder*
1/4-1/2 ts kajennepepper
1/2 ts salt
3 ss kokosmasse (valgfritt)
1 stor boks bønner, skyld (230 g)
1/2 rødløk, hakket
revet ost el. fetaost, gjerne plantebasert
jalapenos, hakket
Valgfri topping 💚
tomater
avokado
koriander
hot sauce f. eks. grønn tabasco
mango
chilimajones
tortillachips
chiliflak
Slik gjør du
1️⃣Forvarm ovnen; 225 ℃, over- og undervarme.
2️⃣Del blomkålen i små buketter i noenlunde samme størrelse.
Resten av metoden finner du på vegetarentusiast.no/fiestaform🤟
*det er ikke kylling i kyllingkrydder
#hannelenesvegetar
#enskikkeligdiggkokebok3 ...
Hvordan spise mindre gris? 🐷 Plass nr 2 av topp 3 svineprodukter dere synes det er vanskelig å kutte ned på!
I etterkant av de nye avsløringene om elendig dyrevelferd i deler av svineindustrien, er det mange som vil erstatte noen deler av svineforbruket sitt. Vi spurte dere om hvilke svineprodukt dere synes det var vanskelig å kutte ned på, vi fikk over 300 svar og 2. plassen ble:
Pølse🌭
Vi nordmenn spiser uhorvelig mengder pølse, faktisk over 100 pølser hver i året. Og hvorfor det?
Jo, noe av grunnen kan kanskje være at det er:
Enkelt, billig, lett å ta med på tur og i farte. I tillegg har det en fett og salt smak som mange er glad i.
Her er mine aller beste tips til noe som ligner, men som ikke er laget av svin:
1️⃣ Gulldog fra En skikkelig digg kokebok 3, den er laget av gulrot, er knallgod, sunn og billig. Den smaker ikke pølse, men gir samme følelsen med riktig tilbehør.
2️⃣Quesadillas på bål
3️⃣Pinnebrød på bål
Men hva med barnebursdag da? Jo her kan man kanskje tenke litt annerledes å servere:
4️⃣Linsepannekaker
5️⃣Grove ostesmørbrød
6️⃣Grove vafler
7️⃣Taco
Har du andre gode forslag til hvordan man kan redusere pølseforbruket sitt?
Fyr løs i kommentarfeltet 🤟🏼💚
Er du spent på hva 1.plassen er? Følg med i del 3 🌟
#pølser #grillpølse #femomdagen #hannelenesvegetar #svineindustrien @norunhaugen @dyrevern @dyrsfrihet ...
Dette er IKKE eggerøre. Proteinrik, enkel og dritgod💾
"Hva mener du med at dette ikke er eggerøre?" - nabo på 17.mai frokost :)
🤗VEGGERØRE🤗
FOR en fantastisk smak for oss som elsker eggerøre, men helst vil spise eggefritt. Tofu scramble er en kjent rett i vegetarkretser, men jeg fant aldri en god oppskrift. En dag slo deg meg (glup vetttu) at jeg måtte teste med ulike tofu-varianter og YAAAY! Gleeeeder meg til å servere denne til frokost i romjulen🤩🔥
Trikset er at jeg blander både fast tofu og silketofu som gir en nydelig konsistensen, pluss at plantefløte og plantebasert smør som gir akkurat passe mengde fett som veggerøren trenger for å smake helt riktig.
Næringsgjær er forøvrig uaktivert gjær du får kjøpt på helsekost, proppfullt av b12 og gir en eggete smak🥚
Jeg kan garantere at denne overrasker deg, for selv min kresne mann ga denne toppkarakter🥳🥳
🤟Dette trenger du til 4-5 porsjoner🤟
250 g fast tofu, fra kjøleskap
350 g silketofu (står oftest i romstemperatur i den asiatiske hyllen i store matbutikker)
4 ss plantebasert smør (2 ss først, deretter 2 ss)
4 ss næringsgjær (kan sløyfes, best med, fra helsekost)
2 ts hvitløkskrydder
1 ts tørket gurkemeie (krydder)
1-2 ts salt
2 dl plantebasert fløte, som Gryr vispbar eller alpro fløte
1 neve finhakket gressløk eller spinat (valgfritt)
pepper etter smak
Helt valgfritt: svart salt om du har smak til eller erstatt det normale saltet helt. Det gir en svak svovelsmak som forbindes med egg.
🌟Slik gjør du🌟
1️⃣ Smelt 2 ss av smøret i en stekepanne på medium høy varme.
2️⃣ Hell av vannet på tofuene, og skvis de enten til små biter med hendene eller bruk en potetmoser rett i stekepannen.
🤟 Resten av metoden ser du i filmen eller på vegetarentusiast.no/veggerore eller En skikkelig digg kokebok 2 🤟
#vegetarentusiast #hannelenesvegetar ...
Tre middagstips til vinterhelgen❤️ Hvilken av disse fikk du mest lyst på? Alle er fra En skikkelig digg kokebok 3 🤟
Skal du spise noe annet digg? Tips gjerne i kommentarfeltet🔥
Jeg er på vei til hytta (who am I kidding, må først handle bilen full av matvarer) og så skal jeg være der en hel uke!! (Hyttekontor med kids)
Denne første helgen har vi med et vennepar, og de gikk velge lørdagsretten: Dyppa tacos! Ellers skal vi nyte Middelhavsgryte med safranmajo og fritert fennikel og løksuppe med masse umami🤩
Gooood helg👋 ...