RAMSLØK – 3 OPPSKRIFTER OG PLUKKEGUIDE
Ramsløk er nå i sesong, og jeg har endelig kommet meg til et sted og plukket det selv. (I fjor plukket jeg det i butikken, nå var det på tide å bli litt møkkete på fingerne selv)
Under finner du en video av hvordan jeg fant ramsløk, hva du må se etter, samt tre (nesten fire) oppskrifter jeg laget samme dag.
Ramsløksalt
Les merRamsløksmør
Hvis du har laget min Ramsløkpesto så rører du sammen ramsløksmør på ett minutt. Det er helt latterlig godt på alt fra brød, pasta og bakt potet. Porsjonen her er ganske liten, men lag den først, det tar jo bare et par minutter å lage fire ganger så mye.
Les merFlere digge oppskrifter
Follow
Megastolt🤩 Eget event på Arendalsuka! ooooog: du får se det helt gratis! Hjelp meg spre ved å like, dele og signe up🥰
I fire år har jeg brukt en hel arbeidsuke på å debattere politikere og næringsliv under Arendalsuka og rapportert hjem til dere om alt som skjer i landbruk og matpolitikk. Hvert år har jeg tenkt at jeg skulle ønske dere der hjemme kunne få med dere alt dette, og i år er ENDELIG dette på plass🫶
🔥Så onsdag kl 11-12 streames eventet vårt hjem til alle dere! 🔥
Vi har fått med oss en knallgjeng som skal snakke om de viktigste tingene hver og en av oss bør ha kunnskap om for å skape et mer bærekraftig samfunn, uten å måtte flytte i en hytte i skogen og samle regnvann.
Lynforedrag på 7 minutter, etterfulgt av panelsamtale:
🔥 Overforbruk: Anja Bakken Riise, leder i Framtiden i våre hender @riiseanja
👘 Klær: Ingrid Bergtun, kjent "hobbysyer" og ekspert innen redesign og gjenbruk @ingridbergtun
🧳 Reise: Trygve Kolderup, bærekraftig reiseliv, Æra
🪣 Plastproblemet: Lene Ljødal, markedsdirektør i På(fyll)
🥘 Mat: Hanne-Lene Dahlgren, Norges største matformidler med fokus på bærekraft @hannelenedahlgren
👩🏼🏫 Moderator: Louise Fuchs, partner i Team Tomorrow & Tomorrow Works @louisedigital
Så håper jeg DU vil sette av en liten time for å høre på hva vi har satt sammen:)
De viktigste endringene som skjer under Arendalsuka, må tross alt skje utenfor Arendal.
Event i bio og reminder i posten🫶
...
Premiere på oppskriften dere ville ha! Det er masse vannmelon i butikkene, men visste du at du kan spise vannmelon som en "fiskerett"?
Denne digge retten fra En skikkelig digg kokebok 3 er så utrolig spennende! Sveip for oppskrift helt uten oppdrett🤩
Husk å lagre!
...
🇮🇹🍕🍝Er italiensk mat verdens mest vann-i-munnen kjøkken? Tommel opp om du synes det ser digg ut☝️
Mange lurer på innholdet i bøkene mine, så jeg tenkte å lage noen poster hvor dere kan "bla i boken" og forhåpentligvis finne noe som gjør smaksløkene dine hoppe litt ekstra😎
Først ut er det italienske kapittelet i En skikkelig digg kokebok 3 🔥 Har du laget noen av disse og vil tipse andre hører jeg gjerne fra deg i kommentarfeltet😘
1️⃣ Crispy pestognocchi (gnocchi er best stekt🔥)
2️⃣ Kremet italiensk pastagryte (uten fløte, med mer næring og høy kosefaktor)
3️⃣ Umamirisotto
4️⃣ Luksuspizza (min beste pizza)
5️⃣ Auberginelasagne
6️⃣ One pot restefest (grønnsaksskuffens lifesaver)
7️⃣ Gnocchi med livets tomatsaus
8️⃣ One pot gnocchi (mannens favoritt)
9️⃣ Gnocchi steg for steg (som en del av din gnocchiopplæring;))
Alle oppskrifter finner du i En skikkelig digg kokebok 3 🥰 kjøp den, bruk den og ikke minst: be dine venner og familie på middag på dine favoritter så vi kan spre litt grønn matglede❤️🫶
-Hanne-Lene, forfatter, oppvasker, regnskapsfører, oppskriftsutvikler, markedssjef, innkjøper, strateg, daglig leder og bildeansvarlig😂
Ps: teamet mitt bak denne boken var helt magiske: @mats.dreyer på foto, @linedammen på styling og ikke minst @vegetarentusiastenjenny som superassistent❤️ alle får en prosentandel av bokens inntekt, for jeg driver eget forlag og ønsket at alle som er med skal ta del i resultatene🫶
#middagstips #femomdagen #vegetarmat #hannelenesvegetar #vegetarentusiast
...
💸100 kr betaler DU i skatt*, hver dag, hele året for noe jeg tipper du ikke har tenkt på💡
Nemlig for å reparere det dårlige kostholdet i Norge.
Det koster nemlig samfunnet 154 milliarder (!!) kroner i året at vi ikke følger kostrådene.
60% av dette skyldes for lavt inntak av frukt, grønt og fullkorn 🥦🍏🌾
Derfor foreslår jeg at du lærer deg noen skikkelig digge vegetarretter for å øke andelen grønt i kostholdet ditt.
Også ber du naboen på middag for vi trenger virkelig å spre litt vegetarentusiasme 🥦💡
Du må nemlig ikke bli vegetarianer for å spise mer helgrønne retter, men du kan bli en vegetarentusiast som liker vegetarmat innimellom, ofte eller hele tiden, opp til deg🥰
Hva annet kunne vi brukt 154 mrd kroner på?
Hva kunne du personlig brukt 100 kr hver dag på?
Spørsmålene er mange, men en ting er sikkert, dette må vi få endret, enig?
Du finner masse digge oppskrifter på vegetarentusiast.no/alleoppskrifter 🔥🤟🏼🌟
Kilde: Helsedirektoratet "Samfunnsgevinster av å følge Helsedirektoratets kostråd"
*Delt på antall skattebetalere i Norge, så 100 kr om du skatter som en gjennomsnittlig nordmann.
#kostråd #helsedirektoratet #femomdagen
...