Gå tilbake
+ porsjoner

Asiatisk sandwich med ingefærglaze

Samarbeidsoppskrift med NATURLI' Veggie Balls.
Helt fantastisk god baguette med knasende sprø grønnsaker og asiatiske Veggie Balls med en herlig glaze til! Dette er virkelig sandwich sånn det burde smake og vel verdig både lunch og middag!
5 from 2 votes
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 15 minutter
KOKETID: 15 minutter
Total tid: 30 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 2 lange baguetter fine eller grove
  • 300 g NATURLI' Veggie balls tilsvarer en pakke
  • stekeolje

Hurtigsyltede gulrøtter

  • 2 gulrøtter
  • 0.5 dl vann
  • 0.5 dl riseddik (evt eplecidereddik, men best med ris)
  • 1 ss sukker
  • 0.5 ts salt

Ingefærglaze

  • 4 ss vann
  • 1 ss maisenna (strøken)
  • 4 ss tamari eller soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss lønnesirup
  • 1 ts sesamolje
  • 1 tommelstor bit ingefær revet eller veldig finhakket

Forslag til fyll

  • 0.5 agurk i staver
  • 1 vårløk i skiver
  • 6 reddiker i staver/skiver
  • 1/2 chilli i skiver
  • NATURLI' sriracha majones
  • NATURLI' aioli
  • sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Begynn med den syltede gulroten: Skjær gulrøttene i tynne staver. Bland vann, eddik, sukker og salt og rør til sukkeret er oppløst. Dekk gulrotstavene med blandingen og la stå i minst 20 min (gjerne lengre eller fra dagen før. Holder seg fint i kjøleskap i to uker dersom du er flink og bruker rent bestikk hver gang).
  • Stek baguettene etter anvisning på pakken.
  • Varm litt olje i en stekepanne. Ha i NATURLI' veggie balls og stek i 14 minutter på medium varme til de har fått en gyldenbrun farge (14 minutter er veldig spesifikt, men det er anbefalt på pakken og det funket perfekt her, men dette ser du jo an :) ).
  • Mot slutten av steketiden til vegetarbollene, ha maisenna og vann i en liten kjele og visp til det blir klumpfritt. Ha deretter resten av ingrediensene til glazen i samme kjele og gi et lite oppkok så det tykner litt, under omrøring.
  • Når vegetarbollene er ferdig stekt, hell over ingefærglazen og rør rundt til alle bollene dekket godt.
  • Når baguettene er ferdige, del de i to og skjær nesten helt igjennom på langs slik at de kan åpnes men ikke detter fra hverandre. Dekk toppen og bunden med NATURLI' sriracha, ha i de syltede gulrøttene, vegetarbollene og topp med det fyllet du ønsker. NYT! :)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.