Gå tilbake
+ porsjoner

Knallgod hjemmelaget vegetardeig

"Knallgod! Mye bedre enn kjøttetterligningene du kjøper på butikken. Smakte som vanlig fredagstaco!" - testfamilien Handrevet
4.84 from 12 votes
Skrive ut
Total tid: 15 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 3
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 2 store portobellosopp* grovhakket
  • 2 1/2 dl valnøtter (125g)
  • 1 stor boks hermetiske linser skylt (230g)
  • 1 pk tacokrydder
  • 1 fedd hvitløk finhakket eller revet
  • 1 ss stekeolje

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en foodprosessor, og kjør til det er godt blandet, men ikke helt postei. Stopp maskinen underveis for å skrape ned bitene langs siden.
  • Varm oljen i en stekepanne, og stek blandingen til det er mørkebrunt og ganske tørr i pannen, men ikke for tørr. Hakk den så opp med en stekespade, og stek videre til alt har samme farge. Bruk vegetardeigen som vanlig tacokjøtt.

Merknader

* Får du ikke tak i portobellosopp, kan du gjerne bruke 
aromasopp. Krydre i så fall litt ekstra, for aromasoppen
er mild på smak.
PIMP IT UP:
Her kan du krydre vegetardeigen med enten chilipulver, malt spisskummen
eller for eksempel soyasaus, fond eller worcestershiresaus (vegansk ved behov).
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.