Gå tilbake
+ porsjoner

Ministek - festmat i en fei

Noen ganger er man kanskje den eneste rundt bordet som vil spise plantebasert, og da er det kjekt med en miniversjon av innbakt stek. Denne tar ikke mer enn 15 minutter å lage, og deretter skal den bare stekes. Den blir skikkelig god. Det er selvsagt mulig å doble porsjonen slik at flere får smake.
5 from 3 votes
Skrive ut
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 2
Legg i handlelisten

Ingredienser

Fyll

  • 1 ss olivenolje
  • 1/4 løk finhakket
  • 100 g vegetardeig tint hvis frossen
  • 1/2 ts dijonsenep
  • 1/2 ts grønnsaksbuljong
  • 1/4 ts malt allehånde
  • 1/4 ts tamari eller soyasaus

Annet

  • 2 plater butterdeig*
  • mel til utkjevling
  • 3-4 ss tyttebærsyltetøy (valgfritt)
  • plantemelk eller olje til pensling

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 200 grader, over- og undervarme.
  • Hvis du har tid, kan du gjerne la butterdeigen tine i ett døgn i kjøleskapet. Hvis ikke gjør du som i steg 4.
  • Varm olje i en stekepanne, ha i løk og la surre til løken er myk og blank. Bland inn resten av ingrediensene til fyllet. Stek til alt er gyllent og godt blandet. Sett til side fyllet.
  • Hvis du ikke har tint butterdeigen i kjøleskapet, tar du platene med butterdeig ut av fryseren og lar dem tine i cirka 15 minutter spredt utover på et bakepapir mens du gjør klar til kjevling. Ikke la dem bli for varme, for da blir deigen vanskelig å jobbe med.
  • Dryss gjerne litt mel på underlaget slik at deigen ikke sitter fast, og kjevle ut begge platene slik at de blir litt større og tynnere. Størrelsen bør være noenlunde lik, for de skal legges oppå hverandre til slutt.
  • Fordel 3–4 ss tyttebærsyltetøy (valgfritt) på midten av den ene platen, men la det være igjen cirka 3 cm rundt kanten. Dette er det nederste laget i steken.
  • Fordel fyllet over syltetøyet, og bruk hendene til å presse farsen godt sammen til en litt avlang pølse.
  • Legg den andre butterdeigplaten oppå fyllet, og bruk for eksempel en gaffel til å presse sammen platene rundt kanten. Skjær gjerne av overflødig deig hvis du synes det blir penere.
  • Pensle butterdeigen med melk eller olje, og lag gjerne et mønster i toppen av steken for å slippe ut litt damp og for å få en fin visuell effekt.
  • Legg ministeken på en stekeplate, og stek den i cirka 30 minutter. Følg godt med, for steketiden er veldig avhengig av hvor tynt du har kjevlet butterdeigen.
  • La hvile i 10 minutter, og server med godt tilbehør og saus.

Merknader

* De fleste varianter av butterdeig inneholder ikke smør, men sjekk hvis du vil at den garantert skal være vegansk.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.