Kantarellrøre
- 200 g kantareller
- 2 ss smør gjerne plantebasert
- 2 mellomstore sjalottløk i skiver delt i to
- 1 dl matfløte gjerne plantebasert
- ½ ss grønnsaksfond
- 1 ts eddik f.eks. rødvinseddik (valgfritt, kan byttes med nypresset sitronsaft)
- en neve bladpersille grovhakket
- salt og pepper
- 4 skiver brød f.eks. landbrød smør til brødet
Topping
- ønsket mengde revet ost gjerne plantebasert
- litt frisk bladpersille
Sett ovnen på 225 °C.
Stek kantarellene i tørr panne på medium sterk varme til all væske er fordampet.
Tilsett så smør og løk, og fres til løken er blank.
Ha så i fløte og fond, kok inn.
Når blandingen er ganske tykk, rører du inn eddik eller litt sitronsaft og bladpersille og smaker til med salt og pepper. Husk at osten på toppen også kan være salt, avhengig av hvilken type du velger.
Rist brødet i en brødrister og ha på litt smør. (Eller stek brødet sprøtt med smør i en stekepanne.)
Fordel blandingen på skivene, topp med ost og stek i ovnen i ca. 10 minutter til osten er gyllen. Topp gjerne med frisk bladpersille.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.