Gå tilbake
+ porsjoner

Sprø pitadrøm - fra En skikkelig digg kokebok 1

En ekstremt populær rett som virkelig overbeviser mange om at både kikerter og hvite bønner kan være en del av en rett du ønsker å lage hver uke.
5 from 15 votes
Skrive ut
Total tid: 20 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

Sprø kikerter

  • 2 små bokser kikerter skylt (350g)
  • 2 ss olje
  • 1-2 ts chilikrydder
  • 1-2 ts garam masala krydderblanding
  • ½ ts salt
  • nykvernet pepper

Grønn mos

  • 1 stor boks hvite bønner 230 g, skylt (eller kikerter)
  • 2 avokadoer
  • 1 stor neve spinat
  • 1 liten neve koriander valgfritt
  • ½-1 lime
  • ½ ts hvitløkskrydder eller 2 hvitløksfedd
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • nykvernet pepper

Annet

  • 4-8 pitabrød eller 2-4 nanbrød
  • 150 g cherrytomater
  • naturell yoghurt / rømme gjerne plantebasert
  • chiliflak dryss over
  • syltet rødløk
  • frisk koriander

Fremgangsmåte

  • Tips: Skal du ha syltet rødløk til? Start i så fall med det.
  • Sett ovnen på 250 °C varmluft.
  • Bland alle ingredienser til «sprø kikerter» i en bakebolle, og fordel blandingen utover et stekebrett. Stek i 10–15 minutter, til kikertene er sprø. Ofte hører man en poppe-lyd når de er ferdige.
  • I mellomtiden: Ha alle ingrediensene til mosen i en foodprosessor eller blender, og kjør glatt. Dytt ned massen underveis så alt blir godt blandet.
  • Varm pitabrød eller nanbrød i en brødrister eller ovn. Hvis du er i det ekstra digge hjørnet, kan du gjerne ha litt smør på brødet før du har det i ovnen. 
  • Når brødet er ferdig varmet, fordeler du dippen på brødene og topper med kikerter, tomater og ev. litt yoghurt, chiliflak og syltet rødløk. Pynt gjerne med frisk koriander!
  • Bruker du denne oppskriften ofte? Kanskje du har lyst til å støtte mitt arbeid ved å sjekke ut nettbutikken her. Da kan jeg forsette å lage flere knallgode retter!
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.