Gå tilbake
+ porsjoner

Hanne-Lenes Gullpinner

Min versjon av «fiske»pinner fikk navnet sitt da mine barn hadde besøk etter skolen, og vår gjest på 6 år kom med navneforslaget: «Gullpinner!» Jeg synes det er et veldig beskrivende navn, og selv om disse tar litt mer tid å lage enn å varme opp frosne fiskepinner, så er de verdt jobben. Fisken er helt enig.
4.57 from 23 votes
Skrive ut
Total tid: 45 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

Du trenger:

  • 500 g fast tofu ikke silken. Fast tofu står kjølig

Marinade

  • 0.5 dl tamari el soyasaus
  • 1 dl vann
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ss næringsgjær kan sløyfes

Tørt

  • 1,5 dl lyst mel gjerne glutenfritt

Vått

  • 1,5 dl plantemelk gjerne soyamelk
  • 1 ½ ts eplesidereddik eller vanlig eddik

Smuler

  • 1,5 dl panko el brødsmuler
  • 1 ss røkt paprikapulver
  • 1 ss næringsgjær kan sløyfes
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts løkpulver
  • 2 ts flaksalt
  • stekeolje

Ertepuré

  • 250-300 g erter
  • ½ ss grønnsaksbuljongpulver eller ½ terning
  • 2 ss smør gjerne plantebasert
  • salt og pepper

Tilbehørsforslag

  • revne gulrøtter
  • kokte poteter eller stekte potetbåter
  • remoulade el rømme gjerne plantebasert
  • store kapers

Fremgangsmåte

  • Del tofuene i passe “fiskepinnebiter” på ca 2*8 cm, trykk de litt tørrere med et kjøkkenpapir
  • Rør sammen marinaden i en beholder med plass til all tofu og med tett lokk. Ha deretter tofubitene i marinaden og vend opp ned på beholderen noen ganger.
  • Forbered deretter alt tilbehøret du ønsker før du går videre.
  • Ertepuréen lager du ved å dekke ertene med vann, tilsette buljongen og koke opp. Når de har kokt i et par minutter kan du ta ut 0.5 dl av kokevannet og helle av resten. Ha smør i kjelen med ertene, og stavmiks til det har så grov eller fin konsistens du vil. Spe på med kokevann om du ønsker en litt mer flytende konsistens. Smak til med salt og pepper.
  • Finn frem tre skåler som får plass til å dyppe tofubiter.
    Ha melet i den første skålen, rør sammen melk og eddik i den andre og alt under punktet “smuler” i en tredje. Melken kan koagulere, altså klumpe seg etter å ha stått litt, det er meningen, da blir den tykkere.
  • Når alt tilbehør er klart, tar du først en tofubit og dypper i mel så den er godt dekket, men rist likevel av litt så det ikke blir melklumper. Dypp deretter i melkeblandingen, og så i smulene.
  • Stek gullpinnene gylne med litt olje på medium varme i en stekepanne. Husk å ha godt med olje, så du får de ordentlig sprø.
  • Server med ønsket tilbehør.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.