Gå tilbake
+ porsjoner

Kaldhevede bønnerundstykker med fullkorn

4.50 from 2 votes
Skrive ut
Total tid: 14 timer
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 18 stk
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 2 store bokser hvite bønner skylt, (380g)
  • 4 dl kaldt vann
  • 12 g fersk gjær (1 pakke er 50g, så 1/4 del av en hel pakke)
  • 3 dl havregryn
  • 8 dl fullkornsmel eller bytt til hvetemel
  • 1 ss søtning f.eks lønnesirup eller honning
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts salt
  • til pensling brukte jeg bare vann, bruk evt ett egg om du vil det (naturlig nok ikke vegansk)
  • ekstra mel til utbaking

Fremgangsmåte

  • Bland bønner og vann med en stavmikser til det er en jevn suppe, tilsett så gjæren og bland godt.
  • Ha i alle andre ingredienser og bland godt med en slikkepott eller lignende. Den blir en litt klissete grøt-deig.
  • La heve i kjøleskap under et klede eller pose i ca 12 timer (Du kan selvsagt doble gjærmengden og heve som vanlige rundtstykker/brød)
  • Ha så litt mel på benken og kna deigen lett. Når den ikke er så klissete lengre (ha mer mel ved behov) kan du del i ønskede former. Jeg laget en lang flat pølse og delte skrått bortover, men her kan du være kreativ selv. Jeg fikk 15 stykker, men de var veldig store.
  • La etterheve i en times tid til de er blitt romtempererte og store.
    Pensle med vann eller egg, stek så på 225 grader i 25-30 minutter avhengig av størrelse.
  • Supre til matpakken, og kan fryses fint.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.