Gå tilbake

Proteinrik quinoasalat med verdens diggeste peanøttsaus og sprøstekt tofu

5 from 1 vote
Skrive ut
Total tid: 30 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vann

Forslag til grønnsaker, dette var det jeg hadde hjemme:)

  • 1 stor neve finsnittet rødkål evt hvit kål, men da blir ikke retten like fargerik
  • 1 stor gulrot revet eller strimlet
  • 1/2 squash i staver
  • 2 vårløk finsnittet
  • 1 stor neve grovhakkede peanøtter kjøp gjerne ferdig ristet og saltet
  • koriander til topping (valgfritt)

Verdens beste peanøttsaus (Fra en skikkelig digg kokebok)

  • 2 dl Plantego' peanøttsmør
  • 2 ss sriracha sterk chilisaus, finnes der chilisausene er i alle butikker
  • 1 lime saften
  • 2 ss ristet sesamolje finnes i den asiatiske hyllen i butikken
  • 1-2 ss revet frisk ingefær fra en tommelstor bit
  • 3-4 hvitløksfedd revet eller finhakket
  • 5 ss tamari eller soyasaus (Tamari er glutenfri og har en litt annen smak. Bedre synes jeg)
  • 0,5-1 dl vann (ved behov) For en mer rennende saus, tynn ut med mer vann

Tofu (doble gjerne mengden om du virkelig elsker tofu, det gjør jeg;))

  • 250 g tofu Husk fast type, ikke silketofu. Ofte selges merket SoFine i Norge, det kan du gjerne bruke.
  • 1 dl maisstivelse maisenna
  • 1 ts salt
  • stekeolje f.eks solsikke eller annen olje som tåler høy temperatur

Valgfritt: Hvis du vil ha noe annet enn tofu, prøv f.eks søtpotet i stedet.

  • 2 søtpotet i biter vasket godt (jeg beholder skallet på)
  • 2 ss olje
  • 2 ts spisskumin

Fremgangsmåte

  • VALGFRITT Søtpotet (jeg anbefaler tofu til denne retten, men hvis du av en eller annen grunn ikke vil ha det, så bruk f.eks søtpotet. Da begynner vi med den siden den tar lengst tid): Sett ovnen på 225 grader. Kutt søtpoteten i grove biter som passer på en gaffel, og vend i olje og spisskumin. Stek i ovnen i ca 25-30 minutter.
  • Kok quinoaen i 12-15 minutter på medium varme til alt vannet er fordampet.
  • Tofu: Hell av vannet på tofuen, og trykk den lett tørr med kjøkkenpapir eller et rent kjøkkenhåndkle. Del i terninger eller staver på ca 1*1 cm i tykkelse. Bland maisstivelsen med salt i en bakebolle og vend forsiktig inn tofuen i blandingen så alle bitene får et godt lag på seg. Varm så en god del solsikkeolje eller annen nøytral olje i en stekepanne eller vid kjele (3-5 mm) og stek deretter alle bitene til de har blitt sprø på alle sider. La så renne av på et kjøkkenpapir mens du lager resten.
  • Ha så alle ingrediensene til peanøttsausen i en blender og bland godt. Smak til med mer sriracha og eventuelt lime til slutt.
  • Gjør klar alle grønnsaker.
  • Bland så quinoaen med grønnsakene, topp med tofu eller søtpotet (eller begge) og server peanøttsausen enten ringlet over eller i en liten skål. Topp gjerne med grovhakkede peanøtter og koriander om du har.

Merknader

Rester:
Eventuelle rester holder seg kjempefint i flere dager.
Tips: Lag eventuelt en matboks klar med en gang når du rydder vekk, så er det superlett å ta med på jobb/skole dagen etter. (Eller spise opp til kvelds)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.