VALGFRITT Søtpotet (jeg anbefaler tofu til denne retten, men hvis du av en eller annen grunn ikke vil ha det, så bruk f.eks søtpotet. Da begynner vi med den siden den tar lengst tid): Sett ovnen på 225 grader. Kutt søtpoteten i grove biter som passer på en gaffel, og vend i olje og spisskumin. Stek i ovnen i ca 25-30 minutter.
Kok quinoaen i 12-15 minutter på medium varme til alt vannet er fordampet.
Tofu: Hell av vannet på tofuen, og trykk den lett tørr med kjøkkenpapir eller et rent kjøkkenhåndkle. Del i terninger eller staver på ca 1*1 cm i tykkelse. Bland maisstivelsen med salt i en bakebolle og vend forsiktig inn tofuen i blandingen så alle bitene får et godt lag på seg. Varm så en god del solsikkeolje eller annen nøytral olje i en stekepanne eller vid kjele (3-5 mm) og stek deretter alle bitene til de har blitt sprø på alle sider. La så renne av på et kjøkkenpapir mens du lager resten.
Ha så alle ingrediensene til peanøttsausen i en blender og bland godt. Smak til med mer sriracha og eventuelt lime til slutt.
Gjør klar alle grønnsaker.
Bland så quinoaen med grønnsakene, topp med tofu eller søtpotet (eller begge) og server peanøttsausen enten ringlet over eller i en liten skål. Topp gjerne med grovhakkede peanøtter og koriander om du har.