Gå tilbake
+ porsjoner

Snickersbiter - Rå, veganske og skikkelig digge

Herlige storfavoritter fra "En skikkelig digg kokebok 2". Disse godsakene er superenkle å lage og trenger ikke steking. Lages enten i muffinsformer eller langpanne.
5 from 8 votes
Skrive ut
Total tid: 1 time 20 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 6
Legg i handlelisten

Ingredienser

Bunn

  • 2,5 dl havregryn juster mengden om du ønsker bunnen tykkere og tørrere
  • 2 ss kokosolje
  • 4 ss peanøttsmør bruk variant med 99% peanøtter
  • 1/2 ts salt (valgfritt) vurder saltmenden i forhold til din smak

Fyll

  • 10 dadler (store medjool dadler) ta ut steinen
  • 3 ss peanøttsmør bruk variant med 99% peanøtter
  • 3 ss kokosolje

Topping

  • 200 g smeltet mørk sjokolade du kan gjerne bruke en fra flaske som stivner i kulden
  • grovhakkede peanøtter eller bær

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene til bunnen i en food prosessor eller blender og bland godt.
  • Bruk så helst en silikonbasert muffinsform, eller andre former hvor du lett får ut innholdet etter en tur i fryseren. Legg omtrent en stor spiseskje av bunnen i hver beholder. I mine former holder dette til 6. Trykk så lett ned med en skje eller en slikkepott. Du kan også lage oppskriften som en kake i en lasagneform, da kan det være lurt å dele den i biter når den har stått litt i romtemperatur.
  • Børst så lett ut av maskinen du brukte (trenger ikke vaskes) og ha i ingrediensene til fyllet. Kjør maskinen til du har en godt blandet og seig masse.
  • Fordel fyllet på bunnene og topp med smeltet sjokolade og eventuelt bær eller nøtter. NB: Du trenger ikke være så nøye når du dytter fyllet ned på bunnen.
  • Sett i fryseren en times tid, eller oppbevar der til senere.
  • Hvis de har stått lenge i fryseren, la de gjerne tine i 15 minutter før servering. (Men ikke la de stå for lenge, da vil de smelte og flyte utover. )
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.