- 500 g hvitkål el. rødkål finsnittet
- 2 gulrøtter revet
- 1-2 paprika i tynne strimler
- 1 rødløk finsnittet
- 1 neve frisk bladpersille finsnittet, valgfritt
Dressing
- ½ dl nøytral olje
- 1 dl hvitvinseddik
- 3 ss sukker
- 2 ts salt
- ½ ts pepper
- 1 ts italiensk krydderblanding f.eks. provence
Gjør klar alle grønnsakene og urtene.
Velg enten en stor salatbolle med mulighet for lokk eller flere mindre beholdere. Se an plassen i ditt kjøleskap med mindre du skal spise alt samme dag.
Ha dressingingrediensene i en liten kjele og gi et oppkok til sukkeret er løst opp.
Bland alt sammen og oppbevar kaldt.
Tips: Ta bare det du skal spise ut av kjøleskapet, så holder salaten seg best under hele oppbevaringstiden. Bruk også alltid rent bestikk når du tar fra salatbollen. Etter en stund vil det være en del fuktighet nederst i bollen, dette kan bare være der, men du kan med fordel ta opp salat uten væske når du skal spise den. Jeg liker å fordele salaten i mindre glassbeholdere i kjøleskapet så den ikke tar så mye plass, og så er det lettere å sette den
godt synlig så man husker å ta en god neve til nærmest ethvert måltid.
Varier: Du kan bruke alle typer kål og bytte ut f.eks. løken med purre om du ønsker det. Andre grønnsaker som agurk, tomat o.l. fungerer ikke godt i denne salaten. Da blir holdbarheten mye kortere på grunn av vanninnholdet.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.