Gå tilbake
+ porsjoner

3-ukerssalaten fra 2 om gangen-metoden

"Verdt hele boken alene!" sitat i innboksen. Dette er en drøm av en matprepp! Tenk å lage en salat som holder i tre hele uker! For flere år siden ble jeg introdusert for det svenske begrepet «treveckorssallad» av min svigerinne, og jeg har gledet meg til å ta denne oppskriften til Norge. Dette er en perfekt salat å ha i kjøleskapet for å øke innholdet av grønnsaker i enhver middag, og den gjør det lekende lett å nå «minst to om gangen». Den passer til alt fra pølser og fiskekaker til bowls eller til å bare spise som den er med noen bønner og hummus til. Les notater for tips til oppbevaring
No ratings yet
Print
Total tid: 20 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 8
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 500 g hvitkål el. rødkål finsnittet
  • 2 gulrøtter revet
  • 1-2 paprika i tynne strimler
  • 1 rødløk finsnittet
  • 1 neve frisk bladpersille finsnittet, valgfritt

Dressing

  • ½ dl nøytral olje
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 3 ss sukker
  • 2 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 ts italiensk krydderblanding f.eks. provence

Fremgangsmåte

  • Gjør klar alle grønnsakene og urtene.
  • Velg enten en stor salatbolle med mulighet for lokk eller flere mindre beholdere. Se an plassen i ditt kjøleskap med mindre du skal spise alt samme dag.
  • Ha dressingingrediensene i en liten kjele og gi et oppkok til sukkeret er løst opp.
  • Bland alt sammen og oppbevar kaldt.

Merknader

Tips:  Ta bare det du skal spise ut av kjøleskapet, så holder salaten seg best under hele oppbevaringstiden. Bruk også alltid rent bestikk når du tar fra salatbollen. Etter en stund vil det være en del fuktighet nederst i bollen, dette kan bare være der, men du kan med fordel ta opp salat uten væske når du skal spise den. Jeg liker å fordele salaten i mindre glassbeholdere i kjøleskapet så den ikke tar så mye plass, og så er det lettere å sette den
godt synlig så man husker å ta en god neve til nærmest ethvert måltid.
Varier: Du kan bruke alle typer kål og bytte ut f.eks. løken med purre om du ønsker det. Andre grønnsaker som agurk, tomat o.l. fungerer ikke godt i denne salaten. Da blir holdbarheten mye kortere på grunn av vanninnholdet.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.