Gå tilbake
+ porsjoner

Blomkålsuppe – silkemyk og mettende

Denne suppen er luftig, digg og full av protein! Toppingen er superviktig med ulike konsistenser og farger, så fyll på med mye av det. Perfekt kosemat midt i uken!
4.60 from 5 votes
Skrive ut
Total tid: 30 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 1 ss olivenolje
  • 1 gul løk grovhakket
  • 2 fedd hvitløk grovhakket
  • 2 stilker stangselleri hakket
  • 1 stor blomkål skåret i 2 cm store biter, ta gjerne vare på bladene*
  • 2 store bokser hvit bønner skylt (460 g)
  • 1 l vann
  • 2 terninger grønnsaksbuljong

Valgfri topping

  • brødkrutonger el. ristet brød
  • 2-3 vårløk skåret i ringer på skrå
  • 4 ss soltørket tomat i olje
  • chiliflak

Fremgangsmåte

  • Varm olje i en kjele på middels varme, og ha i løk, hvitløk, stangselleri og blomkål. La det frese i 5–10 minutter, til grønnsakene begynner å bli møre uten å få farge.
  • Tilsett bønner, vann og fond, og la det småkoke under lokk i 15 minutter.
  • I mellomtiden skjærer du den soltørkete tomaten i små biter, og steker de i en tørr stekepanne til de er litt tørrere, men absolutt ikke brent. Gjør også klar resten av toppingen.
  • Ha alt i en blender, og kjør til en silkemyk og luftig suppe, gjerne litt lenger enn du tenker at du må. Du kan også bruke en stavmikser.
  • Topp med krutonger, vårløk, soltørket tomat og gjerne noen chiliflak.

Merknader

PIMP IT UP: Har du lys misopaste, smaker det nydelig med 1 ss i suppen. Misopaste lages av fermenterte soyabønner, og har en fin umamismak. Dersom du er innom en helsekostbutikk som har det, anbefaler jeg å kjøpe en pakke. Den holder i evigheter, og kun en liten mengde gjør en forskjell i mange retter. Du kan også ringle trøffelolje over suppen hvis du liker det.
* Dersom du vil, kan du gjerne dele blomkålbladene i biter,
og steke dem sammen med den soltørkete tomaten – det blir
en næringsrik topping. Du kan også bruke mer blomkål
i selve suppen.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.