Gå tilbake
+ porsjoner

Silkemyk ostekake - uten melk

Denne silkemyke ostekaken er knallgod, frisk og faktisk helt uten ost. Kaken har et hint av ingefær og sitron, og den hemmelige proteinrike ingrediensen som ingen merker er silketofu. Den gjør at kaken får en silkemyk konsistensen. Tofuen smaker egentlig ingenting, men gjør kaken kremet og litt mer mettende, i tillegg er den protein- og kalsiumrik.
4.80 from 5 votes
Skrive ut
KOKETID: 20 minutter
Hviletid: 4 timer
Total tid: 4 timer 20 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 10
Legg i handlelisten

Ingredienser

Fyll

  • 250 g cashewnøtter bløtlagt el. kokt
  • 200 g hvit sjokolade*
  • 300-350 g silketofu**
  • 1 dl lønnesirup el. annen flytende søtning
  • 2 ts vaniljeekstrakt el. pulver
  • 5-6 ss sitronsaft fra ca. 1 1/2 sitron
  • 1 ss frisk ingefær revet (valgfritt)

Bunn

  • 100 g smør gjerne plantebasert
  • 250 g kjeks f.eks. digestive/bixit, gjerne glutenfri variant ved behov
  • 1 ts ingefærkrydder
  • 1/2 ts kanel

Valgfri topping

  • bær
  • revet sjokolade
  • mynte
  • bærsaus

Fremgangsmåte

  • Kok cashewnøttene i rikelig med vann i minst 20 minutter. Du kan eventuelt bløtlegge de over natten om du har tid. Har du en veldig kraftig blender, går dette lett, men har du en svak blender, trenger nøttene koking for å oppnå en silkemyk kake.
  • Sett sjokoladen til smelting på lav varme eller over et vannbad. Sett deretter til siden.
  • Lag bunnen: Smelt smøret. Ha kjeksen i en foodprosessor og kjør til den er knust. Du kan også knuse den i en pose med en kjevle. Bland deretter kjeksen med smør, ingefær og kanel.
  • Finn frem en springform. Jeg bruker en på 20 cm for å få en høy kake, men det går fint med en større form også. Kle den med bakepapir i bunnen, og smør sidene av formen med smeltet smør. Tipset er å bruke restene i beholderen du smeltet smøret i, det pleier å holde i mengde.
  • Trykk bunnen i et jevnt lag, bruk gjerne baksiden av en skje eller et glass for å trykke den lett ned.
  • Når cashewnøttene er kokt, skyll de godt, og ha deretter i en blender med resten av ingrediensene utenom sjokoladen.
  • Kjør blandingen så lenge at den blir helt silkemyk, og bland deretter inn sjokoladen. Smak til med mer sitron, sødme eller ingefær etter smak.
  • Hell fyllet i formen og bruk gjerne en slikkepott på toppen for å passe på at fyllet kommer helt ut i kantene.
  • Avkjøl i kjøleskapet i minst 4 timer. Holder seg fint i flere dager.
  • Min favoritt er å toppe med masse bringebær, men det vil også bli kjempegodt med andre bær, pasjonsfrukt eller bærsaus.

Merknader

*Husk melkefri om du vil ha kaken helt plantebasert.
**Står «silken tofu» og oppbevares oftest i romtemperatur i den asiatiske hyllen i store matbutikker. Ikke bruk vanlig tofu, det må være silken. Forskjellen blir litt som philadelphia vs norvegia i konsistens, så det må være som den førstnevnte. 
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.