Gå tilbake
+ porsjoner

Drømmesalat

Drømmesalat er næringsrik, proteinrik og full av farger og fiber. Teksturen og ikke minst smaken gjør dette til en skikkelig salatvinner som alle blir mette av. Sett den frem på bordet på sommerfesten og du får venner for alltid.
5 from 16 votes
Skrive ut
Total tid: 50 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

Krydret søtpotet

  • 2 små søtpoteter i terninger, gjerne med skall
  • 1 ss olje
  • 1 ss kyllingkrydder

Krydrede kikerter

  • 1 stor boks kikerter skylt 230 g
  • 1 ts røkt paprika
  • ½ ts tamari el. soyasaus
  • ½ ss olivenolje

Krydderkokt quinoa

  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vann
  • 1 grønnsaksbuljongterning

Pekanknas

  • 50 g pekannøtter
  • 1 ss lønnesirup
  • 1 ts havsalt

Dressing

  • 5 ss olivenolje
  • 3 ss eplecidereddik el. lime
  • 1 ss lønnesirup
  • 1 ss søt sennep f.eks. dijon
  • 1 hvitløksfedd finhakket el. revet
  • ½ ts salt
  • litt pepper

Grønnkål

  • 150 g grønnkål små biter (masseres)
  • ½ lime saften
  • ½ ts salt

Toppingforslag

  • 1 eple i halvmåner
  • 1 fersken i biter
  • fetaost smuldret
  • granateple
  • blåbær
  • chiliflak
  • limebåter
  • syltet rødløk

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen; 200 ℃ varmluft.
  • Gjør klart to stekebrett. Vend søtpotet i olje og krydder og spre utover det ene brettet. Vend kikerter i krydder, soyasaus og olje og spre utover det andre brettet. Sett i ovnen i ca. 20 minutter.
  • Ha quinoa, vann og buljong i en kjele. Kok opp og la småkoke på medium varme i omtrent 15 minutter til det er tørt i kjelen. Bruk en gaffel til å røre når den er ferdig og sett til side.
  • Pekanknas: Varm en stekepanne og ha i pekannøttene. La steke i et par minutter før du rører, pass på så de ikke brenner seg. Rist nøttene til de har fått bittelitt farge og til det lukter godt. Slå deretter av platen og rør inn lønnesirup, det vil da koke inn av restvarmen. Strø på salt og sett til side for å avkjøles.
  • Bland alle ingrediensene til dressingen.
  • Ha grønnkålen i en blandebolle, skvis over lime og salt, og masser grønnkålen med hendene til den er myk og mørkegrønn. Ta godt i, den blir bedre jo mer massert den er.
  • Gjør deretter klart resten av den valgfrie toppingen.
  • Når alle elementer er klare, har du quinoa, grønnkål, søtpotet og kikerter på et stort fat og vender inn dressingen. Så topper du med resten slik at det blir fargerikt og vakkert. Kan godt lages ferdig lenge før servering, men husk at noen frukt som f.eks. eple kan bli brunt om det står lenge, så vent i så fall med de.

Merknader

TIPS: Du kan gjerne doble både grønnkål og kikerter om du vil ha en enda grønnere salat.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.