Gå tilbake
+ porsjoner

Chiasyltetøy med to kun ingredienser - fra En skikkelig digg kokebok 2

Dette syltetøyet spiser vi nesten hver eneste dag. Det består kun av chiafrø og frosne bær, så derfor er det både utrolig sunt, syrlig og veldig friskt. Chiafrø er rike på fiber og omega-3-fettsyrer. Men best av alt: Frøene gir en super konsistens,og vi bruker det på alt fra grøt og vafler til pannekaker, brødskiver og desserter.
Som pålegg er det knallgodt med nøttesmør under.
4.82 from 11 votes
Skrive ut
10 minutter
Total tid: 10 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 5 dl
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 400 g fryste bringebær eller andre bær
  • 2 dl vann
  • 1 dl chiafrø eller mer etter ønske

Valgfri søtning, hvis du synes det er for syrlig.

  • lønnesirup, honning eller sukker etter smak

Fremgangsmåte

  • Ha bringebær og vann i en kjele, kok opp. La koke et par minutter.
  • Rør deretter inn chiafrø, og la kjøles ned litt før du tar det over i passende beholdere. (Hvis du vil ha et søtere syltetøy så tar du i søtningen først)
  • Holder fint i kjøleskap i en uke, jeg pleier fryse halvparten så har jeg til to uker.
    Kjempegodt på brødskiva med f.eks nøttesmør under, på vaffel, yoghurt eller som coulis på sjokoladekake/mousse:)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.