- 400 g fryste bringebær eller andre bær
- 2 dl vann
- 1 dl chiafrø eller mer etter ønske
Valgfri søtning, hvis du synes det er for syrlig.
- lønnesirup, honning eller sukker etter smak
Ha bringebær og vann i en kjele, kok opp. La koke et par minutter.
Rør deretter inn chiafrø, og la kjøles ned litt før du tar det over i passende beholdere. (Hvis du vil ha et søtere syltetøy så tar du i søtningen først)
Holder fint i kjøleskap i en uke, jeg pleier fryse halvparten så har jeg til to uker.Kjempegodt på brødskiva med f.eks nøttesmør under, på vaffel, yoghurt eller som coulis på sjokoladekake/mousse:)
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.