Forvarm ovn til 180 grader over og undervarme.Ha så hvitløken i en ildfast beholder, ringle over litt olje, og la bake i 25 minutter. Stavmiks eller blend hvitløk, mynte, salt, sherryeddik og yoghurt (eller hvis du vil lage Anja sin, så bruker du 250 ml olivenolje + hvitløk, sherryeddik og salt). Sett til side.
Gjør klar alle ingredienser til gryta.
Varm så olje og brødsmuler i noen minutter, ha så i løk og hvitløk og stek på god varme til det er blankt. Dette tar 5-10 minutter.
Ha så i poteter, vann og buljong og la småkoke i 10 minutter. (Det kan virke som det er lite vann, men dette er altså korrekt.) Rør av og til.
Tilsett tomater, bønner, urter og urter, la småkoke i minst 10 minutter til. Hvis potetene nå er gjennomkokt, så kan du spise gryten nå. Originaloppskriften er ferdig nå, men Anja pleier la den stå på svak varme i opptil 2-3 timer, så du får bare velge selv hva som passer best for deg.
Servering: Ha gryten i passende skåler og fordel dressingen på toppen, ca 1 ss til hver porsjon. Topp eventuelt med noen friske urter så øynene blir mette også:)