Gå tilbake
+ porsjoner

Indiske kofta i digg saus - favoritt fra En skikkelig digg kokebok 2

Tidenes indiske vegetarrett? Dette er min fantastiske kofta, en rett som gjør at hvem som helst kan lage restaurantmat. Denne versjonen har grønnsaksboller som er kanongode, men trenger du en litt raskere variant er de nye bollene i En skikkelig digg kokebok 3 en super erstatning. Begge gir uansett applaus rundt bordet.
4.85 from 32 votes
Skrive ut
Total tid: 1 time 30 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

Bollene

  • 1/4 blomkål i biter
  • 1 gulrot i biter
  • 5 små poteter uten skall, i biter
  • 2 ts spisskummen
  • 1,5 ts tandoorikrydder
  • 1 ts kyllingkrydder (ingen kylling i kyllingkrydder;))
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1/2 ts malt karri
  • 1/2 ts garam masala
  • 1/2 ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2-3 dl kikertmel justeres underveis (hvis du bytter med hvetemel må du nok justere enda mer, kikertmel anbefales)
  • 1 boks kikerter 230 g = en stor boks
  • 3 fedd hvitløk finhakket eller revet
  • 1-2 ss fersk ingefær revet
  • 1 neve grovhakkede cashewnøtter (valgfritt)

Saus

  • 75 g smør gjerne plantebasert
  • 1 purre vasket og delt i halvsirkler
  • 1 rød paprika delt i store terninger (ikke nøye)
  • 4 fedd hvitløk grovhakket
  • 2 ts karri
  • 2 ts kyllingkrydder
  • 1,5 ts paprikapulver
  • 1 ts tørket ingefær
  • 1 ts tandoorikrydder
  • 0.5-1 ts malt kajennepepper
  • 1 terning grønnsaksbuljong eller 1 ss fond
  • 250 ml kokosmelk
  • 400 g hermetiske tomater
  • 1 sitron saften av halve og skallet av hele

Topping (velg det du selv liker)

  • Frisk koriander
  • Hakkede cashewnøtter
  • Frisk lime

Tilbehørsforslag

  • Basmatiris (rør inn safran for en ekstra piff)
  • Raita (yoghurtblanding med krydder) el. kokosyoghurt
  • Mango chutney høyt anbefalt
  • Naan brød
  • Granateple valgfritt

Fremgangsmåte

Boller

  • Start med å koke blomkål, gulrot og poteter i ca ti minutter til de er møre (avhengig av størrelse på bitene.) Husk at gulroten bør være minst så den blir mør likt som de andre.
  • Mål i mellomtiden opp alle krydder, bakepulver og mel i en bolle, start med 2 dl kikertmel.
  • Når grønnsakene er ferdig kokte, hell av vannet og mos de med en stavmikser (gjerne i samme kjele for å spare oppvask) sammen med kikertene.
  • Bland så inn melblandingen, cashewnøttene og resten av ingrediensene.
  • Smak til deigen med eventuelt mer krydder.
  • Sjekk om du kan forme en ball uten at du har halve deigen på fingerne. En størrelse litt under plommestørrelse blir fint. Hvis det er litt klissete, ha i mer mel og prøv igjen. Når du er fornøyd med deigen, sett den til side (gjerne kaldt) og begynn på sausen.

Saus

  • Smelt smøret i en mellomstor kjele, tilsett så purre og paprika og stek det mykt.
  • Ha så i hvitløk i et par minutter.
  • Tilsett resten av ingrediensene utenom sitronen. La småkoke en stund, nesten frem til du er klar for servering. Husk å røre underveis, så det ikke svir seg.
  • Stavmiks så sausen glatt eller bruk en blender. Smak til med eventuelt mer krydder og tilsett sitronskall og sitron.
  • Steke boller:
    Stek koftabollene i rikelig med olje i en stekepanne på middels varme, slik at de får en fin stekeskorpe. Senk varmen når de er gyllenbrune og fine, og la dem stå på restvarme til du er klar til å spise. (Kofta skal egentlig friteres, så du kan selvsagt gjøre det om du vil.)
    Server med sausen, toppet med koriander og cashewnøtter og eventuelt tilbehør.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.