Bunn
- 18-20 oreokjeks kjøp glutenfrie ved behov
- 3 ss smør gjerne plantebasert
Fyll
- 400 g kokesjokolade gjerne uten melk
- 300 g silketofu NB: Det må være silketofu, ikke fast.Det vil stå "silken" og den vil stå i romtemperatur, ikke kjøleskap. Blue Dragon har et merke i Norge, står ved de asiatiske varene.
- 1 dl lønnesirup eller annen søting
- 2 ts ekte vaniljepulver (valgfritt)
- 1/2 ts salt
- 1/4 lime - kun saften
Pynt (velg det du selv vil)
- friske bær
- frisk mynte
- revet limeskall
- knuste oreokjeks
Bunn
Smelt smøret og knus så oreokjeksen i en foodprossesor eller legg kjeksen i en brødpose og knus med en kjevle. Bland så kjeks og smør til en fast masse. Kle en 20 cm kakeform med bakepapir i bunnen og smør sidene lett med nøytral olje eller smør. Fordel blandingen i formen, og trykk oppetter sidene. Bruk gjerne plastfolie for å gjøre dette effektivt. Det er bare fint om kanten er litt ujevn, se bildet. Dersom du ønsker en jevnere kant kan du stoppe den på rundt 2 cm, jeg har prøvd begge deler, men likte best den mer rustikke varianten.)Sett så kjøling mens du lager fyllet.
Fyll
Ha alle ingredienser til fyllet i en blender eller foodprosessor (husk sjokoladen) og smak til med eventuelt mer lime, salt og søtning.
Hell så fyllet i bunnen, og sett kaldt i minst 4 timer. Kan helt fint lages 1-2 dager før servering.Løsne kaken forsiktig fra formen, bruk gjerne en skarp kniv i kantene før du tar av ringen. Pynt med det du selv ønsker og NYT:)
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.