Gå tilbake
+ porsjoner

Silkemyk sjokolademoussekake - Fra En skikkelig digg kokebok 2

Denne silkemyke kaken må du bare lage! Den har en hemmelig ingrediens som sikkert gjør det skeptisk, men du må bare stole på de over 20 som har smakt denne kaken på bare tre dager, og de elsker den alle sammen!
Den hemmelige ingrediensen er silketofu, som gjør kaken proteinrik og mettende uten at den føles for "sunn":) Jeg garanterer ingen rar ettersmak, kun nydelig konsistens. Og best av alt, du lager hele på 15-20 minutter og så skal den bare kose seg i kjøleskapet en stund.
5 from 6 votes
Skrive ut
15 minutter
Total tid: 15 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 8
Legg i handlelisten

Ingredienser

Bunn

  • 18-20 oreokjeks kjøp glutenfrie ved behov
  • 3 ss smør gjerne plantebasert

Fyll

  • 400 g kokesjokolade gjerne uten melk
  • 300 g silketofu NB: Det må være silketofu, ikke fast.Det vil stå "silken" og den vil stå i romtemperatur, ikke kjøleskap. Blue Dragon har et merke i Norge, står ved de asiatiske varene.
  • 1 dl lønnesirup eller annen søting
  • 2 ts ekte vaniljepulver (valgfritt)
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 lime - kun saften

Pynt (velg det du selv vil)

  • friske bær
  • frisk mynte
  • revet limeskall
  • knuste oreokjeks

Fremgangsmåte

  • Start med å smelte sjokoladen forsiktig i et vannbad eller ved lav temperatur i mikrobølgeovnen, rør ofte. Sett til side når den er smeltet for å avkjøles litt i romtemperatur mens du lager resten.

Bunn

  • Smelt smøret og knus så oreokjeksen i en foodprossesor eller legg kjeksen i en brødpose og knus med en kjevle.
    Bland så kjeks og smør til en fast masse.
  • Kle en 20 cm kakeform med bakepapir i bunnen og smør sidene lett med nøytral olje eller smør.
    Fordel blandingen i formen, og trykk oppetter sidene. Bruk gjerne plastfolie for å gjøre dette effektivt. Det er bare fint om kanten er litt ujevn, se bildet. Dersom du ønsker en jevnere kant kan du stoppe den på rundt 2 cm, jeg har prøvd begge deler, men likte best den mer rustikke varianten.)
    Sett så kjøling mens du lager fyllet.

Fyll

  • Ha alle ingredienser til fyllet i en blender eller foodprosessor (husk sjokoladen) og smak til med eventuelt mer lime, salt og søtning.
  • Hell så fyllet i bunnen, og sett kaldt i minst 4 timer. Kan helt fint lages 1-2 dager før servering.
    Løsne kaken forsiktig fra formen, bruk gjerne en skarp kniv i kantene før du tar av ringen.
  • Pynt med det du selv ønsker og NYT:)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.