fbpx

HALV pris på alle bestselgerne nå! Fri frakt over 500kr.

Gratulerer!

Du har meldt deg inn i den vegetariske entusiastklubben.

Vilkår for bruk

INNLEDNING Dette kjøpet er regulert av de nedenstående standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett. Forbrukerkjøp over internett reguleres hovedsakelig av avtaleloven, forbrukerkjøpsloven, markedsføringsloven, angrerettloven og ehandelsloven, og disse lovene gir forbrukeren ufravikelige rettigheter. Lovene er tilgjengelig på www.lovdata.no. Vilkårene i denne avtalen skal ikke forstås som noen begrensning i de lovbestemte rettighetene, men oppstiller partenes viktigste rettigheter og plikter for handelen.2. PARTENE Selger er Entusiast AS , Risengbakken 8, 3413 Lier, [email protected], 90814495 og betegnes i det følgende som selger/selgeren.Kjøper er den forbrukeren som foretar bestillingen, og betegnes i det følgende som kjøper/kjøperen.3. PRIS OG BETALING Den oppgitte prisen for varen og tjenester er den totale prisen kjøper skal betale. Denne prisen inkluderer alle avgifter, frakt og tilleggskostnader. Ytterligere kostnader som selger før kjøpet ikke har informert om, skal kjøper ikke bære.Selgeren kan kreve betaling for varen fra det tidspunkt den blir sendt fra selgeren til kjøperen.Dersom kjøperen bruker kredittkort eller debetkort ved betaling, kan selgeren reservere kjøpesummen på kortet ved bestilling. Kortet blir belastet samme dag som varen sendes.4. AVTALEINNGÅELSE OG LEVERING Avtalen er bindende for begge parter når kjøperen har sendt sin bestilling til selgeren.Levering er skjedd når kjøperen, eller hans representant, har overtatt tingen.8. ANGRERETT Varen er unntatt angrerettloven ved paragraf 17.3 “Digitalt innhold som ikke leveres på fysisk medium”.9. FORSINKELSE, MANGEL PÅ VAREN OG MANGLENDE LEVERING Dersom selgeren ikke leverer varen eller leverer den for sent i henhold til avtalen mellom partene, eller varen er mangelfull og dette ikke skyldes kjøperen eller forhold på kjøperens side, kan kjøperen i henhold til reglene i forbrukerkjøpslovens kapittel 5 etter omstendighetene holde kjøpesummen tilbake, kreve oppfyllelse, heve avtalen og/eller kreve erstatning fra selgeren.Ved krav om misligholdsbeføyelser bør meldingen av bevishensyn være skriftlig (for eksempel e-post).13. PERSONOPPLYSNINGER Behandlingsansvarlig for innsamlede personopplysninger er selger. Med mindre kjøperen samtykker til noe annet, kan selger, i tråd med personopplysningsloven, kun innhente og lagre de personopplysninger som er nødvendig for at selgeren skal kunne gjennomføre forpliktelsene etter avtalen. Kjøperens personopplysninger vil kun bli utlevert til andre hvis det er nødvendig for at selger skal få gjennomført avtalen med kjøperen, eller i lovbestemte tilfelle14. KONFLIKTLØSNING Klager rettes til selger innen rimelig tid, jf. punkt 9 og 10. Partene skal forsøke å løse eventuelle tvister i minnelighet. Dersom dette ikke lykkes, kan kjøperen ta kontakt med Forbrukerrådet for mekling. Forbrukerrådet er tilgjengelig på telefon 23 400 500 eller www.forbrukerradet.no.Europa-Kommisjonens klageportal kan også brukes hvis du ønsker å inngi en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruker bosatt i et annet EU-land. Klagen inngis her: https://ec.europa.eu/odr.

Ok, skjønner det

Personvernerklæring

1. KONTAKTINFORMASJON TIL ENTUSIAST AS Entusiast AS er behandlingsansvarlig for håndtering av dine personopplysninger. Har du spørsmål om behandlingen eller ønsker å komme i kontakt med oss for å utøve dine rettigheter, finner du kontaktinformasjonen vår nedenfor:Entusiast ASRisengbakken 83413 Lier, NorgeOrganisasjonsnummer: 925986630Epost: [email protected]. SENTRALE BEGREPER Personopplysninger er informasjon som alene eller sammen med andre opplysninger kan brukes til å identifisere, lokalisere eller kontakte en person. Eksempler på personopplysninger er navn, telefonnummer og IP-adresse.Behandling av personopplysninger innebærer alle former for håndtering av personopplysninger som: innsamling, analyse, registrering og lagring.Behandlingsansvarlig er den som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og hvilke opplysninger som anmodes. Det er behandlingsansvarlig som er ansvarlig for at håndteringen av dine personopplysninger skjer ut i fra den gjeldende personopplysningsloven.3. ENTUSIAST AS ER BEHANDLINGSANSVARLIG Entusiast AS er behandlingsansvarlig for håndteringen av dine personopplysninger.4. HVA SLAGS INFORMASJON ER DET VI SAMLER INN? Når du registrerer deg via et skjema eller bestiller et digitalt hefter, kan du bli bedt om å gi fra deg informasjon. Avhengig av situasjonen kan vi muligens be om følgende personopplysninger:Navn Adresse E-postadresse Telefonnummer Hvilken virksomhet du jobber for Betalingsinformasjon: Betaling med Vipps blir gjort gjennom mobilnummer og verifisering av mobilbank ID.5. PARAGRAF 6F SOM ALTERNATIV TIL VALGT SAMTYKKE VIA NETTSIDE. SAMTYKKE KAN TREKKES. Vi tar utgangspunkt i legitimt samtykke utifra Paragraf 6f i personvernloven. Hvis du har inngått et kundeforhold med oss tidligere, eller du er en ny kunde vil dette være en legitim grunn til å sende deg informasjon. Dette sidestilles med et samtykke i henhold til markedsføringsloven slik loven har vært i Norge i mange år. Du kan når som helst trekke dette samtykket om at vi skal behandle dine personopplysninger. Trekker du tilbake samtykket, vil vi ta bort de opplysningene vi har om deg. Merk at sletting av informasjonen hos oss kan påvirke leveransen av informasjon innenfor rammen for kunderelasjonen, samt påvirke pågående dialoger6. INFORMASJON FRA ANDRE KILDER Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger godkjenner du også at vi kan registrere andre opplysninger om deg som du har gitt oss ved en tidligere anledning. Basert på offentlig tilgjengelig informasjon kan vi også supplere dine registrerte opplysninger med bransje og ytterligere kontaktinformasjon. Hvis du er kunde hos oss kan vi også tilføye ytterligere kontaktinformasjon til dine opplysninger, som du har registrert hos oss via f.eks. telefon til kundeservice. Opplysninger som er nødvendige for de tjenester du skal bruke vil også bli lagret.7. FORMÅLET MED BEHANDLINGEN AV PERSONOPPLYSNINGENE Informasjonen som du gir fra deg brukes til følgende formål:Salg- og markedsføringsaktiviteter i form av direkte e-post eller telefonkontakt Kundebehandling og informasjon om våre produkter For å få statistikk og opplysninger om brukeratferd for å forbedre både hjemmesiden og selve brukeropplevelsen Slik at vi kan gi deg en mer personlig opplevelse og levere produkter og annet innhold som interesserer deg Vi ber om dine personopplysninger for å:Svare på forespørsler Sende ønsket materiale, eller på andre måter kunne oppfylle våre forpliktelser mot at du sender inn dine opplysninger Opprette og opprettholde en salgsdialog Sende informasjon som kan være av interesse for deg Legge deg til i e-post-liste for nyheter og annet innhold som du selv har valgt å motta 8. SAMTYKKE TIL E-POSTKORRESPONDANSE Når du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger i overensstemmelse med de overnevnte formål, samtykker du til følgende:Vi behandler dine personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen Vi kan sende deg direkte markedsføring via e-post om våre produkter Vi kan kontakte deg via e-post eller telefon Abonnering på nyhetsbrev via epost du selv har valgt å motta. Du kan takke nei til ytterligere e-poster ved å følge linken som befinner seg nederst i våre e-poster, eller ved å kontakte oss direkte. 9. HVOR LENGE LAGRES OPPLYSNINGENE? Vi behandler personopplysningene bare så lenge det tar å oppfylle hensikten med deres innsamling, deretter sletter vi informasjonen.Har du en aktiv dialog med oss tar vi vare på opplysningene dine i 2 år fra den siste kontakten; deretter fjerner vi opplysningene vi har om deg. En aktiv dialog defineres som at du har registrert en brukerprofil, interaksjon via telefon/epost eller har kjøpt et produkt av oss i løpet av de siste 2 årene.Har du samtykket til behandling av dine personopplysninger i forbindelse med at du takket ja til regelmessig e-poster, fortsetter vi å behandle dine personopplysninger til du avslutter ditt abonnement. Deretter lagrer vi dine personopplysninger i 2 år før vi sletter informasjonen.10. HVEM KAN INFORMASJONEN DELES MED? Oppgitte opplysninger vil være tilgjengelige for et begrenset antall personer i virksomheten, som enten jobber i markedsavdelingen, kundesupport eller salg.11. INFORMASJONSDELING MED TREDJEPART Vi selger ikke dine personopplysninger til tredjepart. Hvis det er en pågående salg- eller kundedialog mellom deg, oss og noen av våre samarbeidspartnere, deler vi informasjon som:Navn E-postadresse Telefonnummer Hvilken virksomhet du jobber for Hvis vi har registrert dine opplysninger i forbindelse med en begivenhet som utføres sammen med en ekstern part, kan vi overføre samme kategorier av personopplysninger som angitt ovenfor, samt eventuelle svar på ytterligere skjema- eller utdypende spørsmål.12. HVOR OPPBEVARES OPPLYSNINGENE? Opplysningene oppbevares av Entusiast AS i kundesystemet vårt. Har vi dette: Vi har databehandler avtale med ???? som så igjen har avtale med sine underleverandører.13. DINE RETTIGHETER IFORHOLD TIL INNSYN , SLETTING OG EVENTUELT FLYTTING Du har rett til å få informasjon om hvilke opplysninger vi har om deg. Du kan også kreve at vi retter opp i feilaktige opplysninger eller sletter informasjonen din. .Ønsker du å trekke tilbake ditt samtykke eller kreve å få oversikt over opplysninger, rettelse eller sletting, kontakter du oss på e-postadressen vi har angitt under avsnittet for kontaktinformasjon. For å motta slik info må du sende en elektronisk kopi av forespørselen på et signert dokument. Ønsker du å flytte informasjon kan vi også hjelpe deg med det14. ANDRE FORMÅL Derson vi skal bruke personopplysningene til et annet formål enn det de ble samlet inn for inntrer informasjonsplikten på nytt og vi må da opplyse hva det nye formålet er og gi deler av informasjonen overnfor på nytt.15. INFORMASJONSKAPSLER Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene,Vi bruker kun informasjonskapsler for å gi deg en bedre brukeropplevelse på våre sider slik at du slipper å fylle inn felt på nytt hver gang du er på våre sider.16. E-POST OG TELEFON Vi benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet. Relevante opplysninger som fremkommer av telefonsamtaler og e-postutveksling som skjer som en del av kundebehandlingen registreres i kundesystemet.Våre medarbeidere benytter i tillegg e-post i alminnelig dialog med interne og eksterne kontakter. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og minst hvert år gjennomgå og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratreden slettes e-postkontoene, men enkelte relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer.Sensitive personopplysninger skal ikke sendes med e-post.Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Ok, skjønner det

Silkemyk sjokolademoussekake med oreokjeks

Til oppskriften

Silkemyk er virkelig ordet som beskriver denne sjokolademoussekaken! Den er valgfri både glutenfri og vegansk, og har fått stormende jubel på de kakefatene den har vært hittil. Ingen klarer å gjette hva som er i den:) Du MÅ bare stole på meg her, denne er suuuupergod!

Kaken med rustikk kant
Her er kaken uten høy kant, det kan du velge helt selv:)
Dekadent, silkemyk og superlett! Denne må du lage:)

Silkemyk sjokolademoussekake – Fra En skikkelig digg kokebok 2

Denne silkemyke kaken må du bare lage! Den har en hemmelig ingrediens som sikkert gjør det skeptisk, men du må bare stole på de over 20 som har smakt denne kaken på bare tre dager, og de elsker den alle sammen!
Den hemmelige ingrediensen er silketofu, som gjør kaken proteinrik og mettende uten at den føles for "sunn":) Jeg garanterer ingen rar ettersmak, kun nydelig konsistens. Og best av alt, du lager hele på 15-20 minutter og så skal den bare kose seg i kjøleskapet en stund.
5 from 6 votes
Skrive ut Rate
15 minutter
Total tid: 15 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 8
Legg i handlelisten

Ingredienser

Bunn

  • 18-20 oreokjeks kjøp glutenfrie ved behov
  • 3 ss smør gjerne plantebasert

Fyll

  • 400 g kokesjokolade gjerne uten melk
  • 300 g silketofu NB: Det må være silketofu, ikke fast.Det vil stå "silken" og den vil stå i romtemperatur, ikke kjøleskap. Blue Dragon har et merke i Norge, står ved de asiatiske varene.
  • 1 dl lønnesirup eller annen søting
  • 2 ts ekte vaniljepulver (valgfritt)
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 lime – kun saften

Pynt (velg det du selv vil)

  • friske bær
  • frisk mynte
  • revet limeskall
  • knuste oreokjeks

Fremgangsmåte

  • Start med å smelte sjokoladen forsiktig i et vannbad eller ved lav temperatur i mikrobølgeovnen, rør ofte. Sett til side når den er smeltet for å avkjøles litt i romtemperatur mens du lager resten.

Bunn

  • Smelt smøret og knus så oreokjeksen i en foodprossesor eller legg kjeksen i en brødpose og knus med en kjevle.
    Bland så kjeks og smør til en fast masse.
  • Kle en 20 cm kakeform med bakepapir i bunnen og smør sidene lett med nøytral olje eller smør.
    Fordel blandingen i formen, og trykk oppetter sidene. Bruk gjerne plastfolie for å gjøre dette effektivt. Det er bare fint om kanten er litt ujevn, se bildet. Dersom du ønsker en jevnere kant kan du stoppe den på rundt 2 cm, jeg har prøvd begge deler, men likte best den mer rustikke varianten.)
    Sett så kjøling mens du lager fyllet.

Fyll

  • Ha alle ingredienser til fyllet i en blender eller foodprosessor (husk sjokoladen) og smak til med eventuelt mer lime, salt og søtning.
  • Hell så fyllet i bunnen, og sett kaldt i minst 4 timer. Kan helt fint lages 1-2 dager før servering.
    Løsne kaken forsiktig fra formen, bruk gjerne en skarp kniv i kantene før du tar av ringen.
  • Pynt med det du selv ønsker og NYT:)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.

Likte du denne oppskriften?

Gi den gjerne en vurdering så sprer vi vegetarentusiasme sammen:)

5 from 6 votes (2 ratings without comment)

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Kommentarer

  • 5 stjerner
    Fantastisk god! Denne kommer jeg til å lage igjen! 🙂

  • 5 stjerner
    Liker kaken veldig godt så takk for inspirasjon. Har ekspremitert litt selv byttet ut oreokjeks med digestive kjeks og mørk kokesjokolade til lys kokesjokolade en runde og hvit kokesjokolade siste gangen. Pyntet med bringebær,mynteblader,blåbær og vill jordbær. Brukte saften av en halv lime.

  • Hei 🙂 Veldig lyst til å lage denne kaken, men må lage i 26 cm form så det blir nok til alle. Vet du hvordan jeg kan gjøre det ift. mengde i oppskriften?

    • Hei:) så stas for de som skal få smake:) jeg tipper at om du drar porsjonstallet i oppskriften fra 8 til 12 så rekker det til en 26 cm. Ellers kan du fint doble den, bare gi den nok tid til å stivne:) lykke til !

  • Smelter kaka hvis den er ute for lenge etter at den har vært i kjøleskapet i 1 dag? Eller går det fint å ha den ute av kjøleskapet i 2 timer, for å så spise den?

  • Kan man fryse dette? Vurderer å lage den til 17 mai 🙂

  • 5 stjerner
    Veldig god kake som var superenkel å lage! Og ikke minst artig for ungene å være med og lage😁

  • 5 stjerner
    Så lett å lage, og såååå god😍

  • Påskemeny - Vegetarisk matglede hele påsken | Hannelene.no

    […] flettet pestosnurr, sjokolademoussekake med halve kvikklunsjbiter som kant (ikke slik i oppskriften, men det gjør kaken med påskete om du […]

  • Kan man bruke 1 dl vanlig hvitt sukker istedenfor lønnesirup? 😊

  • Digget du denne? Sjekk disse godsakene...

    (2)

    Smuldrepai i fem varianter

    (7)

    Silkemyk ostekake - uten melk

    (4)

    Minisnickers - fra En skikkelig digg kokebok 3

    (13)

    Superdigge skolebrød uten melk og egg

    Hvor mange feil finner du? ...

    813 17

    Det er dette som er feil med norsk landbruk, og det er ikke bøndene sin feil, det er systemet.

    Ofte fremstilles norsk landbruk som ekstremt idyllisk med beitende kuer på en grønn eng, høner på tunet som spiser korn og lekende griser i solskinn.
    Det er en helt feil fremstilling av hvordan animalsk produksjon foregår her i landet.

    Det er faktisk slik at kun 2-3% av alle dyrene som vi spiser som i det hele tatt får se solen i løpet av sitt liv. Altså er minst 97% av det du kjøper på butikken fra dyr som ikke har levd i nærheten av et "naturlig" liv og som er frarøvet muligheten til å puste frisk luft i åpne uteområder.

    Vi spiser nemlig omtrent:
    📊 72 millioner dyr i Norge hvert år
    🐄 300.000 er storfe 0.4%
    🐑 1,2 millioner er lam/sau 1,7%
    🐖 1,6 millioner er svin, 2,2%
    🐤...og hele 69 millioner(!) er kylling/fjørfe, 96%
    (Kilde: SSB 2020, tabell 05538)

    Verken kylling eller svin har beitekrav og er nesten utelukkende vokst opp innendørs under ekstremt trange forhold. (Under 1% av svin får gå ut, kylling er nesten 0%)

    En gris har på 100 kg har krav på under ÉN kvadratmeter og kan leve hele livet på betonggulv uten frisk luft.

    Men kuene får vel være ute?
    Vel, de er på beite mellom 8-16 uker i året, altså av 52 uker. (NIBIO) Det betyr at dyrene du ser bilde av i reklamene for landbruket, de er på ferie. (!)
    Okser har også egentlig beitekrav, men fordi det er så mange unntak så er de i de aller fleste tilfellene inne hele livet. Det blir for dyrt å ha på beite, så da lar man heller være.

    😬 Poenget er:
    Det er noe RIV RUSKENDE galt med landbrukets regler. Dette handler ikke om at bøndene ikke vil dyra sine godt, det vil de fleste. Men det handler om at vi har lagt opp til at vi skal ha billig kjøtt, og da må man spare inn der man kan og produsere effektivt.

    ❗Og hva skjer da?
    Jo da holder man 98% av alle dyrene innendørs, hele sitt liv og gir de så mye mat som mulig med minst mulig bevegelse så de blir "feite" og klare fortest mulig, og billigst mulig.

    Og det, det synes i alle fall jeg at er helt feil.

    Synes du også? Ble du overrasket?
    Hjelp til å spre denne kunnskapen ved å like, dele, kommentere og snakke om dette med folka i ditt liv❤️
    ...

    2352 90

    👩‍🍳 Tenker du på dette på restaurant? At du blir påvirket av beskrivelser?

    In short: Vegetar er ikke en smak...!

    ⛔ Det slår nesten ikke feil. Gå på hvilken som helst restaurant i Norge, og du finner deilige beskrivelser av maten som er stikk i strid med det vi bør spise mer av, og elendige beskrivelser av maten vi burde velge for egen helse, klima og miljø.

    For eksempel ordet "Vegetarburger".
    ❓Hva er det egentlig?
    ❓Hva smaker det?
    ❓Hvilken ingrediens(er) er brukt?

    😭 Vegetarburger er like dumt som å skrive:
    🍗 Kjøttsalat - i stedet for cæsarsalat med kylling og fetakrem
    🥛Fløtesuppe - i stedet for kremet blomkålsuppe med chilikrutonger
    🍅 Grønnsakspasta - i stedet for tagliatelle med soltørket tomat, marinert squash, parmesansaus og pestobrød

    🍔 Vegetarburger beskriver *ingenting* annet enn at kjøtt *ikke* er tilstede. Det vil *kun* friste de som har et standpunkt om å ikke spise kjøtt, og vil absolutt IKKE føre til at restauranten selger mer grønn mat.

    Så neste gang du er på restaurant og leser menyen: se litt ekstra etter og spør servitøren om det er retter som blir "undersolgt". Spør hva de inneholder, hva de smaker og hvis du er som meg: Spør hvorfor de ikke er bedre beskrevet🤷‍♀️

    Har du lagt merke til det på menyene?
    Eller kommer du til å gjøre det nå?

    Ps: Det er forøvrig mye billigere for restauranten å lage mat av grønnsaker, så det er win win om de klarer å skape OG selge inn skikkelig digge grønne(re) retter.

    Ps2: er forøvrig veldig lei av burgeralternativet som sjeldent er en høydare, og sjeldent er lagt sjelen i fra kjøkkenet, så finn gjerne på noe annet takk:)
    ...

    752 47

    Life mission: Local legend!

    Altså jeg trodde ikke verden kunne bli sprøere, men nå blir altså folk BETALT for å logge seg inn på andres treningsapper for å logge treninger for å tøffe seg for andre?

    Altså hæææ?

    Når det er sagt så har jo jeg betalt noen for å logge tannhygiene i mange år nå, ikke pussa siden 2008 faktisk.

    Har du noe du betaler andre for å gjøre? Bytte undertøy feks?

    #stravajockey #locallegend #stravanorge #strava
    ...

    159 23