Quinoapizza(er)
- 200 g ukokt quinoa skal i blender
- 350 g havregryn gjerne økologiske
- 2 ts fiberhusk
- 1 ss bakepulver
- 1 ts salt
- 6 dl lunkent vann
Tacotopping
- 1 pakke vegetardeig
- 0.5 pakke tacokrydder
- 1 pastasaus eller annen pizzasaus
- 1 liten boks mais
- 1 grønn chili i skiver, eller evt syltet jalapeno
- 250 g valgfri ost gjerne plantebasert
- tortillachips knust i hånden
- Topp med frisk vårløk i skiver, rømme, mer tomatsaus, chili flak eller annet du digger
Quinoapizza
Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Ha quinoa og havregryn i en kraftig blender og kjør til mel. NB: det må bli til mel. Hvis du ikke har en kraftig blender, bruk ferdig havremel og gryn i samme vekt.
Rør sammen blandingen med resten av ingrediensene og ta frem 4 bakepapir. Deigen er nå en tykk grøt. Del deigen i fire og legg blandingen på hver av papirene. Bruk så en stor bit plastfolie til å trykke deigen flat (veldig vanskelig med hendene), og bruk gjerne en kjevle oppå for å forme pizzaene til tynne fine porsjonspizzaer på størrelse med en middagstallerken eller etter ønske. Bruk gjerne samme plastfolie på alle. Stek så på rist eller plate i 10 minutter. Gjør klar topping i mellomtiden.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.