Gå tilbake
+ porsjoner

Hanne-Lenes Bao Buns - min storfavoritt, på under halvtimen

Altså du skjønner ikke hvor god jeg synes denne er! Jeg elsker virkelig bao buns, og har laget mange varianter før, men ikke helt knekt koden før nå!
Med deilig shiitake sopp som får den perfekte konsistensen og friske knasende grønnsaker til, er dette vegetarisk gatemat på sitt beste!
Jeg lager denne på 20 minutter med litt fokus, og du kan selvsagt variere innholdet i det uendelige.
Håper du ber noen på middag og serverer denne:)
4.93 from 13 votes
Skrive ut
Total tid: 25 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 8 bao buns Finnes frosne fra Hatting nå hos de fleste store kjeder, ellers kjøp i asiatiske butikker. (Værsågod Hatting, ikke sponset)
  • 400 g fersk shiitake sopp uten stilk. Kan bruke portobello sopp i stedet, beregn da 1 sopp per porsjon.
  • stekeolje

Glaze

  • 1 dl tamari eller soyasaus bruker du vanlig soyasaus så bør du ta litt mindre, feks 0.8 dl, den er nemlig saltere enn tamari.
  • 2 ss lønnesirup
  • 2 ss riseddik
  • 2 ts sesamolje (toasted sesame oil)
  • 2 ts sriracha eller en annen hot sauce etter smak

Grønnsaker (mine forslag, velg gjerne noe annet)

  • 2 medium store gulrøtter i staver om du har tid må du gjerne sylte disse i 0.5 dl vann, 0.5 dl riseddik, 1 ss sukker og 1/2 ts salt. Rør sammen til sukkeret er oppløst og la stå minst 30 min. Eller bruk de rå:)
  • 1 neve finsnittet rødkål
  • 4 reddiker i tynne skiver
  • 2 vårløk, finhakket
  • evt en grønn eller rød chili om du er av den sorten:)

Annet

  • Hoisin saus til servering finnes i den asiatiske hyllen i alle butikker
  • ristede sesamfrø kjøpes også i samme hylle
  • 1 neve hakkede peanøtter
  • frisk koriander

Fremgangsmåte

  • Varm godt med stekeolje i en panne og stek soppen i skiver til den er fin og gylden, det tar ca 6 minutter.
  • Bland sammen alle ingrediensene til glazen i en skål og sett til side.
  • Kutt alle ingredienser og sett bao bunsene til daming. Avhengig av merke tar dette 5-10 minutter. Jeg anbefaler å legge en stekepapirbit under bunsene så de ikke setter seg fast i risten din. Hvis du ikke har en damprist kan du bruke et dørslag i en høy kjele hvor du får på et lokk og hvor det er plass til vann under risten. Eller mikro, se på pakken.
  • Når soppen er fin og gyllen har du over all glazen og lar steke sammen på medium høy varme i et par minutter til den har kokt godt inn. Rør ofte.
  • Så er det bare å montere: Jeg anbefaler et lag hoi sin saus i bunnen og deretter grønnsaker og sopp i den rekkefølgen du selv ønsker.
    Topp med peanøtter, sesamfrø og vårløk og gjerne mer hoi sin. NYT:)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.