Forvarm ovnen til 220 °C over- og undervarme.
Del brokkolien i små buketter, kutt stilken i småbiter og skjær squashen i ½ cm tykke halvsirkler.
Vend brokkoli og squash i olje og salt og fordel på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i 15–20 minutter til brokkolien er litt brun noen steder. Dette kan også gjøres i airfryer med kortere steketid.
Forbered valgfritt tilbehør og dressing mens du venter.
For den dressingen: Visp alle ingredienser sammen med en gaffel til du har en klumpfri dressing. Juster med kaldt vann etter ønske og smak til. Tykkelsen kommer veldig an på hvor hardt nøttesmøret du bruker er, så ta egne vurderinger til du har en blank men delvis rennende dressing.
La gjerne nøttene få en tur i en tørr stekepanne i noen minutter til de blir litt mørkere, men pass på å ikke brenne dem. Du kan også bruke dem naturelle.
Hell kokende vann over de fryste ertene og la ligge et par minutter til de er myke. Hell så av vannet og legg dem eventuelt i kaldt vann for å beholde fargen frem til servering om du lager på forhånd.
Bland erter med squash, brokkoli og biter av avokado. Skvis over lime eller sitron og server med ønsket dressing.
Topp med granateple eller f.eks plommer eller epler i sesong og hakkede nøtter.