Her er det mye som er nytt for mange, men denne må jeg bare inkludere her for den er så utrolig god! Hvis du aldri har likt tofu så må du prøve denne metoden, og shiitake er en helt nydelig sopp som gir skikkelig umami smak. Flere rapporterer om at denne er en storfavoritt fra En skikkelig digg kokebok 2, og mange av de var både sopp- og tofuskeptikere. Prøv denne:)
400-500gfast tofu(ikke silketofu. Fast tofu står kjølig.)
2ssmaisenna
½tssalt
stekeoljegjerne solsikkeolje
Ramen
2ssstekeoljegjerne kokosolje
300gfersk shiitakesopputen stilk i skiver (finner du kun tørr, bruk 75g og la ligge i varmt vann i 15 min før steking)
3hvitløksfeddfinhakket el. revet
1tommelstor bit ingefærfinhakket el. revet
1tsmalt karri
2tsgrønn thai currypaste
1litervann
2grønnsaksbuljongterninger
2pak choi el. 1 stor hjertesalatgrovhakket
200grisnudler
4dlkokosmelk
½-1tssalt
1/2 limekun saften
Toppingforslag
hoisinsaus (obligatorisk!)
sesamolje (valgfritt)
vårløki skiver
sesamfrø
chiliflak
Fremgangsmåte
Press tofuen (hvis du bruker tofu*) litt tørrere med kjøkkenpapir, og skjær den i store terninger. Bland maisenna og salt i en skål, og vend bitene i miksen. Varm godt med olje i en vid stekepanne, og stek tofuen til den er sprø på utsiden, cirka 10 minutter. La den hvile på kjøkkenpapir frem til servering. (Sjekk hannelene.no/tofu for detaljer.)
Varm oljen til ramensuppen i en stor kjele. Ha i soppen og la det frese i 5–7 minutter til det faller litt sammen.
Tilsett hvitløk, ingefær, karri og currypaste, og la det frese videre i 3 minutter til det lukter godt.
Tilsett så vann og buljong. Når du nærmer deg klart til servering: Tilsett pak choi/hjertesalat. Når det småkoker, har du risnudlene i ramensuppen og lar det småkoke i ytterligere 2–3 minutter.
Tilsett kokosmelk, og smak til med salt og limesaft. Klipp gjerne risnudlene i mindre biter med en saks rett i suppen.
Server ramensuppen i porsjonsskåler med tofu og annen ønsket topping. Spis gjerne med spisepinner, og slurp i deg suppen til slutt. Pass på at du ringler over litt hoisinsaus, for det smaker knallgodt på.
Merknader
*Hvis du ikke skal ha tofu: Stek noe annet crispy som f.eks. plantebaserte «kyllingbiter» eller lignende, eller bruk mer sopp.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.