Gå tilbake
+ porsjoner

Kokosramen - fra En skikkelig digg kokebok 2

Her er det mye som er nytt for mange, men denne må jeg bare inkludere her for den er så utrolig god! Hvis du aldri har likt tofu så må du prøve denne metoden, og shiitake er en helt nydelig sopp som gir skikkelig umami smak. Flere rapporterer om at denne er en storfavoritt fra En skikkelig digg kokebok 2, og mange av de var både sopp- og tofuskeptikere.
Prøv denne:)
5 from 17 votes
Skrive ut
Total tid: 30 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4
Legg i handlelisten

Ingredienser

Sprø Tofu

  • 400-500 g fast tofu (ikke silketofu. Fast tofu står kjølig.)
  • 2 ss maisenna
  • ½ ts salt
  • stekeolje gjerne solsikkeolje

Ramen

  • 2 ss stekeolje gjerne kokosolje
  • 300 g fersk shiitakesopp uten stilk i skiver (finner du kun tørr, bruk 75g og la ligge i varmt vann i 15 min før steking)
  • 3 hvitløksfedd finhakket el. revet
  • 1 tommelstor bit ingefær finhakket el. revet
  • 1 ts malt karri
  • 2 ts grønn thai currypaste
  • 1 liter vann
  • 2 grønnsaksbuljongterninger
  • 2 pak choi el. 1 stor hjertesalat grovhakket
  • 200 g risnudler
  • 4 dl kokosmelk
  • ½-1 ts salt
  • 1/2 lime kun saften

Toppingforslag

  • hoisinsaus (obligatorisk!)
  • sesamolje (valgfritt)
  • vårløk i skiver
  • sesamfrø
  • chiliflak

Fremgangsmåte

  • Press tofuen (hvis du bruker tofu*) litt tørrere med kjøkkenpapir, og skjær den i store terninger. Bland maisenna og salt i en skål, og vend bitene i miksen. Varm godt med olje i en vid stekepanne, og stek tofuen til den er sprø på utsiden, cirka 10 minutter. La den hvile på kjøkkenpapir frem til servering. (Sjekk hannelene.no/tofu for detaljer.)
  • Varm oljen til ramensuppen i en stor kjele. Ha i soppen og la det frese i 5–7 minutter til det faller litt sammen.
  • Tilsett hvitløk, ingefær, karri og currypaste, og la det frese videre i 3 minutter til det lukter godt.
  • Tilsett så vann og buljong. Når du nærmer deg klart til servering: Tilsett pak choi/hjertesalat. Når det småkoker, har du risnudlene i ramensuppen og lar det småkoke i ytterligere 2–3 minutter.
  • Tilsett kokosmelk, og smak til med salt og limesaft. Klipp gjerne risnudlene i mindre biter med en saks rett i suppen.
  • Server ramensuppen i porsjonsskåler med tofu og annen ønsket topping. Spis gjerne med spisepinner, og slurp i deg suppen til slutt. Pass på at du ringler over litt hoisinsaus, for det smaker knallgodt på.

Merknader

*Hvis du ikke skal ha tofu: Stek noe annet crispy som f.eks. plantebaserte «kyllingbiter» eller lignende, eller bruk mer sopp.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.