- 0,5-1 agurk i biter
- 2 avokado
- 2 dl naturell yoghurt el. rømme
- 1 ½-2 dl kaldt vann
- ½ grønnsakbuljongterning
- 1 lime saften + revet skall, el. ½ sitron
- ¼ ts hvitløkspulver
- ½ ts salt smak til
- 4 isbiter el. 1 dl iskaldt vann
- 1/2-1 jalapeño el. grønn chili, valgfritt + ev. til topping
- 1 neve koriander valgfritt
Topping
- 100 g søte cherrytomater delt i fire
- 30 g gresskarkjerner ev. sprøstekte kikerter el. krutonger
- pepper el. chiliflak
- tykk god balsamicoeddik
- ev. frisk koriander og sesamfrø
- Server gjerne med ristet grovt brød
Bruk en blender eller foodprosessor og kjør alle ingrediensene utenom isbiter/vann til det er helt silkemykt.
Ha i isbiter hvis det er kort tid til servering, eller bruk kaldt vann til ønsket konsistens og la maskinen gå til alt er godt blandet.
Smak til med mer lime, ev. chili og salt, og sett eventuelt suppen kaldt frem til servering.
Server med masse god topping.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.