Gå tilbake
+ porsjoner

Bananlapper fra 2 om gangen-metoden

20 gram protein og 100% fullkorn! Dette er en typisk oppskrift jeg lager på slump, men nå som jeg skulle dele den med dere, trengte jeg å finne eksakte mål. Så her har du en enkel og digg oppskrift som alle barn og foreldre elsker. Topp med en neve frukt eller chiasyltetøy, så har du en nydelig start på dagen eller en deilig kveldskos.Fra 2 om gangen-metodens testpanel: «Kan du lage disse hver dag, mamma?» Victor, 6 år
No ratings yet
Print
Total tid: 15 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 2 -3 porsjoner
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 2 egg
  • 2 modne bananer medium størrelse
  • 2 dl havregryn ca. 80 g
  • 1 dl melk
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver el. -essens
  • en klype salt
  • stekeolje el. smør

Serveres med

  • 100 g frukt eller bær per porsjon ev. Chiasyltetøy
  • 2 ss nøttesmør f.eks mandelsmør
  • 2-3 ss cottage cheese eller yoghurt

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til en jevn røre i blender eller med stavmikser. Røren kan med fordel stå i 10 minutter for å svelle, men har du hastverk, går det fint å droppe det.
  • Stek lapper i litt smør eller olje på medium varme til de er nesten tørre på oversiden, snu og stek i omtrent ett minutt til.

Merknader

Røren kan også brukes til vafler.
Pannekakepizza: Du kan også steke bananlapper i ovnen som en
rund pizza. Da steker du hele røren på 225 °C i ca. 12 minutter. Det er
perfekt når man vil bruke tiden på noe annet enn å flippe lapper, og en
morsom måte å servere til flere på. Del gjerne i trekantstykker med en
pizzaskjærer. Gøy for ungene er det også!
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.