Kaldt tacotilbehør
Kalde bønner
- 1 liten boks sorte bønner 175 g, skylt
- ½ lime saften
- ½ ts chilikrydder
- salt og pepper
Mangosalsa
- 1 mango – i småbiter
- ½ agurk – i småbiter
- ½ chili – finhakket
- ½ ss olivenolje salt og pepper
Tomatsalsa
- 100 g cherrytomater ca. 10 stk.
- 1 hvitløksfedd revet
- ½ chili
- 1 neve korianderblad
- ½ lime saften av
- ¼ rødløk valgfritt
- litt sukker – om tomatene ikke er så søte
- litt olivenolje
Guacamole
- 2 avokado
- 1 lime safte av
- 4-6 syltede skiver jalapeño eller 1 ts kajennepepper
- 1 neve korianderblad
- 1 ts salt
Limedressing
- 150 g crème fraîche / rømme gjerne plantebasert
- 1 lime saften av
- 1 grønn jalapeño eller 4–5 skiver syltet jalapeño
- 2 never frisk koriander
- ½ ts salt
- valgfritt: 1 avokado eller en håndfull spinat
Salatvarianter
- Bladspinat
- Hjertesalat
- Rødkål
- Hvitkål
VARMT TACOTILBEHØR
Vegetardeig med tacokrydder
- 300-400 g vegetardeig
- 1-2 ss stekeolje f.eks. rapsolje
- 1 pose tacokrydder
- ev. 3 ss vann
Tacolinser med knas
- 1-2 ss stekeolje f.eks. rapsolje
- 80 g valnøtter grovhakket
- 1 liten boks valgfrie linser 175 g, skylt
- 1-3 ss tacokrydder avhengig av styrke
- 1 ts sukker ved behov
- ½ dl vann
- en skvis fra lime
Hete bønner
- 1 liten boks sorte bønner 175 g, skylt
- 1 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 1 ts spisskummen
- ½ ts chilikrydder
- 1 ts limejuice eller sherryeddik
- olivenolje
Varme søtpotetbiter
- 1 medium søtpotet
- 1-2 ts kajennepepper
- 1 ss olivenolje
- litt salt
Superpopulær maispuré
- 2 bokser mais totalt 400 g, skylt
- 2 ss smør gjerne plantebasert
- salt og pepper
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.