Gryte
- 2 ss stekeolje f.eks. rapsolje
- 1 gul løk
- 1 paprika
- ½–1 jalapeño
- 4-5 hvitløksfedd, finhakket
- 2 ss chilikrydder
- 1 ss spisskummen
- 2 ts salt
- ½ ts pepper
- 2 buljongterninger / 2 ss fond
- 1 liter vann
- 800–900 g hermetiske grovhakkede tomater
- 2 små bokser sorte bønner totalt 350 g, skylt
- 1 dl ukokt quinoa
- 200 g spinat grovhakket (valgfritt)
Sprø topping
- 2–4 dl solsikkeolje eller annen frityrolje
- 3 store tortillaer gjerne mais
- grovt salt
Anbefalt tilbehør
- 100 g revet cheddar
- cashewkrem eller rømme
- 1–2 avokadoer i skiver
- limebåter
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.