- 1-2 ss stekeolje
- 1 gul løk
- 2-3 stilker stangselleri
- 2 gulrøtter
- 1 purre
- 1-2 hvitløkfedd revet el. finhakket
- 800 g hermetiske tomater
- 2 grønnsakbuljongterninger
- 100 g tørre linser el. 230 g hermetiske
- 3-4 dl vann
- salt smak til etter blending
- 300 g fullkornspasta
Valgfri topping
- revet parmesan
- pesto
- pinjekjerner
- revet sitronskall
Start med å kutte alle grønnsakene. Jo mindre biter, jo raskere går stekingen. Jeg setter pannen til forvarming, har i litt olje og slenger i grønnsakene etter hvert som de blir hakket ferdig. (Hvis du ikke er like utålmodig som meg, må du selvsagt gjerne kutte alle først.) Stek alle grønnsakene i ca. 10 minutter på medium høy varme.
Når grønnsakene har myknet, ha i resten av ingrediensene og la koke i omtrent 15 minutter eller mer til linsene er myke. Bruker du hermetiske kan du koke kortere om du vil. Rør av og til så det ikke setter seg i bunnen.
Kok i mellomtiden pasta i lettsaltet vann.
Bruk deretter en helst en blender eller en stavmikser for å kjøre sausen helt glatt. Fyll på med vann ved behov.
Når pastaen er klar, kan du enten blande den med sausen eller servere hver for seg. Vår enkle favoritt er å strø parmesan, pesto og pinjekjerner på toppen.
Som tomatsuppe: Denne sausen fungerer også godt som tomatsuppe
med f.eks. kokt egg på toppen. Det kan i så fall gjøre seg med litt melk eller
vann for å tynne den ut.
Doble gjerne! Lag gjerne dobbel porsjon og frys ned for fremtidige
hverdagsmiddager med en utrolig næringsrik saus.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Kalorier: 430kcal (22%) | Karbohydrater: 63g (21%) | Protein: 18g (36%) | Fett: 10g (15%) | Mettet fett: 1.5g (9%) | Fiber: 12g (50%)
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.