- 6 fedd hvitløk
- 500 g små poteter (ca 12 stk) delt i 4-6 biter, gjerne med skallet på
Gryte
- 1 ss stekeolje eller plantebasert smør
- 1 gul løk grovhakket
- 1 stor boks hermetisk mais (300-350g)
- 5 dl vann
- 1 terning grønnsaksbuljong eller fond
- 2 1/2 dl kokosmelk
- 1 ts salt
- 1/2 - 1 ts chiliflak
- 1/4 ts pepper
- 1-2 cm stor bit ingefær finhakket eller revet
- 1 stor boks hermetiske linser skylt (230g)
Myntedressing
- 2 never frisk mynte
- 4 ss olivenolje
- 1 lime kun saften
- 1/2 ts salt
Toppingforslag
- myntedressing
- frisk mynte
- grovhakkede valnøtter
- chiliflak
Ha potetene og hvitløk i en kjele med vann. Kok opp og la koke i 15 minutter.
Varm olje eller smør i en annen kjele. Ha i løk, og la den frese i noen minutter på middels til høy varme til den er blank og fin. Tilsett resten av gryteingrediensene, unntatt linsene, og la det småkoke til potetene i den andre kjelen er møre.
Lag myntedressingen. Ha alle ingrediensene i en dyp beholder, og bruk stavmikseren til mynten er finhakket og dressingen er jevn og smidig.
Hell av vannet på potetene, sett dem til side. Ta ut hvitløken og tilsett i gryten sammen med det andre. Potetene skal tilsettes senere.
Stavmiks gryten til alt er godt blandet, men ikke helt finmost. Du kan også bruke en blender.
Når gryten har ønsket konsistens, tilsetter du potetene og linsene, og smaker til med krydder.
Topp med myntedressing, frisk mynte, knasende sprø valnøtter og chiliflak – eller noe annet godt du har liggende.
Barnevennlig:
Lag gjerne en mildere variant ved å droppe chiliflakene i selve gryten. Frisk ingefær og hvitløk gir likevel masse smak. Hvis barna ikke liker å se hva som er i gryten, kan du kjøre den helt glatt.
Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.