Gå tilbake
+ servings

Marcus Samuelssons krydderblanding: Berbere

No ratings yet
Print
Total tid: 10 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 2 dl
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 2 ts korianderfrø
  • 1 ts bukkehornkløver frø (fenugreek
  • 0.5 ts svarte pepperkorn
  • 0.25 ts allehånde
  • 6 hvit kardemomme frø
  • 4 hele nellik
  • 0.5 tørket løkflak
  • 5 tørkede chili, tatt ut frø og stilk og delt i småbiter (chiles de árbol)
  • 3 ss paprikapulver
  • 2 ts salt
  • 0.5 malt muskattnøtt
  • 0.5 malt ingefær
  • 0.5 malt kanel

Fremgangsmåte

  • I en liten panne, ha i ingrediensene fra korianderfrø til og med nellik. Stek over medium varme i 4 minutter til det begynner å lukte. Rør hele tiden.
  • La det avkjøles litt, og bruk deretter en morter til å knuse krydrene sammen med løkflakene. Ha så i chiliene og knus alt sammen.
  • Ha det over i en bolle, rør inn resten av krydderne og oppbevar i en tett beholder i opp til et halvt år.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.