Gå tilbake
+ porsjoner

Proteinrundstykker fra 2 om gangen-metoden

17 gram protein per rundstykke! Det går knapt en feriedag på hytta hvor vi ikke spiser disse til frokost. Vi lager deigen på null tid, former rundstykker og steker dem mens vi pakker til utflukt. Når de er ferdige, tar vi med oss nystekt frokost til det lokale tjernet og tar et morgenbad. For meg er det en helt perfekt start på dagen. Husk å ta med frukt og grønt ved siden av eller som pålegg, så når du 2 om gangen i en fei og krysser av både fullkornspoeng og nøttepoeng i ett måltid. Du får faktisk omtrent hele dagsbehovet for fullkorn i to rundstykker!
No ratings yet
Print
Total tid: 30 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 10 rundstykker
Legg i handlelisten

Ingredienser

  • 400 g cottage cheese (Næringsinnhold beregnet med den vanlige, altså ikke mager)
  • 400 g havregryn
  • 4 egg
  • 1 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 2 medium gulrøtter finrevet
  • 3 ss gresskarkjerner valgfritt

Topping

  • 2-3 ss gresskarkjerner eller andre frø

For 2 om gangen (Altså minst 200 gram frukt/grønt per porsjon)

  • 150 g grønt pålegg el. f.eks. ett eple per porsjon

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 200 °C over- og undervarme.
  • Bruk stavmikser eller foodprosessor (ikke blender) til å blande sammen cottage cheese, halvparten av havregrynet, egg, salt og bakepulver til en glatt deig.
  • Rør inn resten av havregrynet, revet gulrot og gresskarkjerner.
  • Form til runde boller, sett på et bakepapirkledd stekebrett og trykk dem litt ned på toppen.
  • Pensle gjerne med vann og dryss gresskarkjerner eller andre frø som topping.
  • Stek på midterste rille i ca. 20 minutter til rundstykkene er litt gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.
  • Se notater under for oppbevaring og pizzabunntips🍕😁

Merknader

Oppbevaring: Kan oppbevares i tett beholder i romtemperatur i 2–3 dager, bare kjøl dem helt ned så det ikke blir kondens i beholderen. Jeg liker å dele dem i to og ha dem ett minutt i airfryeren om de ikke er nystekte, da blir de som nye igjen.
🍕Pizzatips: Bruk oppskriften til å lage grov pizzabunn. Bruk samme røre, eventuelt uten gulrot og frø, og lag 4 små porsjonspizzaer eller en langpanne. Forstek pizzaen i 10–15 minutter ved 225 °C, stek den deretter med topping i 5–10 minutter. Knallgodt og veldig mettende.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold

Servering: 1rundstykke | Kalorier: 270kcal (14%) | Karbohydrater: 30g (10%) | Protein: 17g (34%) | Fett: 11g (17%) | Fiber: 5g (21%)

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.