Gå tilbake
+ porsjoner

Dyppa taco - aka Birria taco - min favorittaco!

Dette her er definitivt min favorittaco! Oppskriften har gått viralt på min Instagram av en grunn. Om det er én veggistaco du bare må prøve, så er det denne.
4.72 from 32 votes
Skrive ut
FORBEREDELSESTID: 30 minutter
KOKETID: 45 minutter
Total tid: 1 time 15 minutter
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 4 people
Legg i handlelisten

Ingredienser

Sausen

  • 1-2 ss stekeolje
  • 1 gul løk hakket
  • 6 fedd hvitløk hakket
  • 7 dl vann
  • 400 ml knuste tomater tilsvarer en stor boks
  • 2 grønnsaksbuljongterninger eller 2 ss fond
  • 1-2 ss sambal oelek en sterk chilisaus, står i den asiatiske hyllen. Bruk litt mindre for sarte ganer, litt mer for de som elsker sterk mat.
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts tørket oregano
  • 1/2 ts kanel
  • 1/2 ts allehånde
  • 1/2 ts svart pepper
  • 3 laurbærblad (valgfritt)
  • 1 ss lønnesirup (valgfritt)

Jackfruit

  • 800 g jackfrukt i lake/vann 500 g etter lake

Annet

  • 8 små el medium tacolefser
  • 200 g revet ost gjerne plantebasert (valgfritt)
  • 2 vårløk hakket (valgfritt)
  • 1/2 rødløk hakket (valgfritt)
  • 1 mango delt i biter (valgfritt)

Topping forslag

  • hakket rødløk
  • grønn salsa (ferdigkjøpt)
  • 1 håndfull koriander til topping
  • lime

Fremgangsmåte

Sausen

  • Varm opp olje i en vid kjele. Ha i løk og stekden godt, nesten så den blir svidd. Ha i resten av ingrediensene til sausen, og la småkoke i minst 30 minutter, gjerne lenger. Ta deretter ut laurbærbladene, og blend med stavmikser eller helst blender. I mellomtiden forbereder du fyllet.

Jackfrukten

  • Hell av laken og skyll godt i kaldt vann. Del jackfrukten i to og stek i en tørr stekepanne i ca. 10 minutter på medium varme til de blir litt brunere og vannet forsvinner.
  • Tilsett 2–3 dl av den ferdige sausen, og la stå på lav varme i 5–10 minutter så jackfrukten trekker til seg godt med saus. Ha fyllet over i en annen beholder, så du kan bruke stekepannen videre. Ikke nødvendig å vaske pannen.
  • Varm stekepannen på medium høy varme (7 av 9 hos meg), bruk gjerne flere panner. Dypp en tacolefse av gangen i sausen (bare så vidt, ikke la den ligge der) og legg i pannen. Strø et lite lag ost på hele tacolefsen, deretter en del av fyllet på den ene halvdelen. Om du vil, kan du ha i et lag rødløk, vårløk eller begge deler. Jeg liker den ekstra teksturen.
  • Når den har stekt litt, så den er gyllen under og litt tørrere: Brett tortillaen i to så det blir en halvmåne, og stek litt til før du legger den til side. Gjenta med alle tortillaene. Du kan gjerne holde de varme i en stekeovn på 150 ℃ i mellomtiden.
  • Når alle er ferdige, legger du dem på et stort fat og serverer resten av sausen i individuelle skåler som brukes som dip. Jeg synes det er veldig godt med frisk mango til.
  • Spis med hender eller bestikk.

Merknader

Tips: Et tips for å ha nok fyll til alle lefsene, er å dele opp innholdet i små hauger, så får du fordelt like mye til alle.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenedahlgren
Sikre deg mine bestselgende bøker her! Bestill nå!!

Næringsinnhold er alltid veiledende og avhenger av mange faktorer som hvilke merkevarer du bruker, størrelse på produkter og lignende. Der det er tvil er det lagt inn det mest vanlige produktet og vekt for en råvare i snitt.