Go Back
+ servings

Dyppa tacos - aka Birria taco - min nye favorittaco!

Dette her er definitivt det BESTE jeg har spist på lenge! Helt siden jeg så et bilde av denne retten har jeg drømt om den. Jeg skjønte umiddelbart at dette var noe jeg kom til å elske!
Retten lages vanligvis med en haug av kjøtt, og det er jo ikke helt min stil, derfor laget jeg de med Jackfrukt! Det har endelig kommet i Norske butikker nå, står ved hermetiske tomater og bønner.
Dette er virkelig MAGISK, og du må bare lage det. I dag. Takk meg senere.
(Ja, nå er jeg breial, men altså dette er så nam!)
4.79 from 28 votes
Print
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 45 minutes
Total Time: 1 hour 15 minutes
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 3 people

Ingredienser

Sausen

  • 1-2 ss stekeolje
  • 1 gul løk hakket
  • 6 fedd hvitløk hakket
  • 2 ss sambal oelek En sterk chilisaus, står i den asiatiske hyllen. Bruk litt mindre for sarte ganer, litt mer for de som elsker sterk mat.
  • 7 dl vann
  • 2 grønnsaksbuljongterninger eller 2 ss fond
  • 400 ml knuste tomater tilsvarer en stor boks
  • 1/2 ts svart pepper
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts tørket oregano
  • 1/2 ts kanel
  • 1/2 ts allehånde
  • 3 laurbærblad (valgfritt)
  • 1 ss lønnesirup (valgfritt)

Tortillaene

  • 6-9 små tacolefser
  • 2 bokser jackfrukt i lake/brine ikke sirup, en boks har ofte 230-260 gram jackfruit etter laken er fjernet. NB: Du kan bruke sopp i stedet om du vil, gjerne shiitake eller portobello. Ca 400 gram trenger du nok da.
  • 200 g revet ost gjerne plantebasert (valgfritt)
  • 1/2 rødløk hakket
  • 2 vårløk hakket

Topping forslag

  • hakket rødløk
  • mangosalsa (f.eks finhakket mango, koriander og rødløk blandet)
  • grønn salsa (ferdigkjøpt)
  • 1 håndfull koriander til topping

Fremgangsmåte

  • Varm opp olje i en vid kjele. Ha i løk og stek den godt, nesten så den blir bittelitt svidd.
  • Ha i resten av ingrediensene til sausen og la småkoke i minst 30 minutter, gjerne lengre. Ta deretter ut laurbærbladene, blend med stavmikser eller helst blender. I mellomtiden forbereder du fyllet.
  • Hell vannet av jackfrukten og skjær av den innerste trekanten på frukten, ca 0,5 cm. (Se gjerne video av dette på min Instagram) Del i strimler, legg i et kjøkkenhåndkle og press ut så mye vann du klarer. (Den lille trekanten kan spises, men da må den finhakkes veldig for å ikke ha for hard konsistens)
  • Ha jackfrukt i en tørr stekepanne og stek i ca 10 minutter på medium varme til de blir litt brunere og vannet forsvinner. Hell deretter i 2-3 dl av den ferdige sausen og la stå på lav varme i 5-10 minutter så jackfrukten trekker til seg godt med saus. Ha fyllet over i en annen beholder, så du kan bruke stekepannen videre. (Ikke nødvendig å vaske)
  • Varm stekepannen på medium høy varme (7 av 9 hos meg), bruk gjerne flere panner. Dypp en lefse av gangen i sausen og legg i pannen. Hvis du bruker ost: Strø et lite lag på hele tacolefsen, deretter en del av jackfruktfyllet på den ene halvdelen. (Tips: Avhengig av antall lefser du vil fylle, del opp fyllet i små hauger i pannen så du har nok fyll til alle lefsene, det er stor forskjell på størrelsen på lefsene).
    På fyllet har du deretter frisk rødløk og vårløk. Når den har stekt litt så den er gylden under og ganske tørr: Brett tortillaen i to så det blir en halvmåne, og legg den til side. Gjenta med alle tortillaene. Du kan gjerne holde de varme i en stekeovn på 150 grader i mellomtiden.
  • Når alle er ferdige, legger du alle på et stort fat og serverer resten av sausen i individuelle skåler som brukes som dipp. Jeg synes det var veldig godt med en frisk mangosalsa til, pluss en grønn ferdigkjøpt salsa (tomatillos).
    Spis med hender eller bestikk, og dypp tacoene i sausen, og nyyyt:)
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenesvegetar
Nominert til Årets kokebok: Kjøp den bestselgende "En skikkelig digg kokebok 2" her! Bestill her!!