Go Back
+ servings

Crispy jackfruit med asiatiske pannekaker - fra En skikkelig digg kokebok 2

Jeg har elsket crispy duck siden første gang jeg smakte det, og lenge tenkte jeg at jeg aldri kunne lage noe vegetarisk som var i nærheten av originalen. Så feil kan man ta. Denne er knallgod, enkel å lage og en perfekt gjestemiddag som skaper asiatisk tacostemning rundt bordet. Den kan også forberedes dagen før – helt perfekt for deg som vil ha ting klart på forhånd.
5 from 6 votes
Print
Total Time: 45 minutes
Oppskrift av: Hanne-Lene
Antall porsjoner: 3

Ingredienser

  • 2 bokser jackfruit* i vann eller lake/brine, 800-1000g totalt
  • 2 ss stekeolje
  • 2 vårløk i skiver
  • 3 fedd hvitløk finhakket eller revet
  • 1 tommelstor bit ingefær revet
  • 1 ts femkrydderblanding*
  • 2 1/2 ss tamari eller 1 1/2 ss soyasaus
  • 3 ss hoisinsaus
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ts riseddik
  • pepper etter smak

Annet

  • 1 agurk i staver
  • 3 vårløk
  • 20 pannekaker til peking duck*
  • sesamfrø
  • frisk koriander
  • chiliflak
  • hoisinsaus det finnes glutenfrie varianter på velutstyrte asiatiske butikker, eller lag selv ved behov.

Fremgangsmåte

  • Varm oljen i en stekepanne, og stek to av vårløkene til de er myke. Tilsett hvitløk, ingefær og femkrydder, la det frese til alt er mykt. Pass på så det ikke svir seg.
  • Hell av laken fra jackfruiten, skjær av den hardeste lille trekanten nederst på frukten. Del så bitene i cirka 1⁄2 cm brede strimler. (Du kan godt finhakke den lille trekanten og la den være med videre)
  • Tilsett deretter alle ingrediensene til den crispy jackfruiten i stekepannen, og la det frese i 10 minutter.
  • Nå kan du enten legge blandingen i kjøleskapet frem til gjestene kommer, eller gå videre til neste trinn med en gang.
  • Ved en halvtime igjen til servering, forvarm ovnen til 200 grader, varmluft, ha jackfruiten i en stor ildfast form, eller rett på et stekebrett. Stek i 20–25 minutter.
  • Skjær agurk og de tre siste vårløkene i strimler som er omtrent like lange som pannekakene. Jeg pleier å grave ut kjernene i agurken med en skje, og deretter dele den i strimler.
  • Damp pannekakene ifølge anvisningen på pakken.
  • Når jackfruiten er ferdig stekt, kan du godt rive den enda litt mer fra hverandre med to gafler.
  • Ha alle ingrediensene i skåler på bordet sammen med pannekakene, slik at alle kan forsyne seg selv.

Notes

* Jackfruit finnes du nå i de fleste store matbutikker, står ofte sammen med hermetiske tomater og artisjokk.  Femkrydderblanding finner du i noen store matbutikker, og da heter den Chinese Five Spice. Pannekakene er supertynne lefser på ca 15 cm i diameter, og kjøpes fryst i pakke. Det står ofte til «Peking duck pancakes» på utsiden. Dersom pannekakene er umulige å oppdrive, kan du bruke rispapir i stedet (som til sommerruller). Får du ikke tak i jackfruit, kan du bruke portobellosopp eller shiitake. Men jeg anbefaler deg å lage denne retten akkurat slik den står, for da smaker den uten tvil best. Du kan gjerne doble oppskriften, for det er mye vann i jackfruit, men det kommer litt an på hvor mette dere ønsker å bli. 
TIPS:
Hvis du får rester av jackfruiten, er den supergod i taco eller som topping på alle slags asiatiske gryter.
Spre matgleden, legg igjen stjerner basert på hva du synes!Laget du oppskriften? Legg igjen stjerner så flere kan vite om den er anbefalt:)! Følg her for mer inspirasjon: Instagram @hannelenesvegetar
Forhåndsbestill den nye kokeboken min i et begrenset opplag før jul! Bestill her!!