Ha vann, sukker, salt og kardeomme i en kjøkkenmaskin. Tilsett mel og gjær, og kjør maskinen i 2 minutter på middels hastighet.
Tilsett olje eller vegansk smør i terninger litt og litt mens deigen eltes. Øk farten gradvis til deigen er elastisk og fin. Eltetiden er avhengig av styrken på maskinen, men elt i minst 10 minutter.
Når deigen er ferdig, dekker du bollen med et kjøkkenhåndkle og setter den til heving på et lunt, men ikke for varmt sted. La den stå til den har dobbel størrelse, cirka 45 minutter.
Dryss mel på kjøkkenbenken, og ha deigen over på benken. Elt den i noen minutter til den føles fast og smidig.
Del deigen i fire emner, og del deretter hvert emne i fem slik at du får 20 deler. Trill ut emnene til like store boller, og legg dem på to bakepapirkledde stekebrett.
Etterhev i cirka 40 minutter med et kjøkkenhåndkle over. Det bør ikke komme luft inn på sidene, så dekk godt til.
Forvarm ovnen til 175 grader, over- og undervarme.
Lag vaniljekrem: Ha mandelmelk, havrefløte og vanilje i en kjele. Ha maisenna, melis, salt og gurkemeie i en annen kjele. Varm opp melk på middels til lav varme, og hell deretter over i kjelen med maisennaen. Rør godt sammen slik at det ikke er klumper i blandingen. La det koke opp under omrøring, til det tykner. Sett til avkjøling.
Når bollene er ferdighevet: Lag en grop i midten av bollene med fingrene, og fyll med vaniljekrem. Du trenger ikke pensle bollene, siden de skal pyntes med melis og kokos. Stek dem midt i ovnen i 12–14 minutter. Følg med de siste minuttene, for ingen ovn er lik.
La bollene avkjøles helt før du pynter dem med melis og kokosmasse.